Een verloren decennium

Plus 0,75% voor de rente in de VS gisteren (21/09). De Amerikaanse korte termijnrente zou zich vanaf nu tussen 3,00% en 3,25% moeten bevinden.

De officiële inflatie in de VS echter, staat nog op +8,3% op jaarbasis.

De FED heeft dus nog werk voor de boeg en verkondigt dat ze het de aandelen-, vastgoed- en obligatiemarkten gaat blijven moeilijk maken. Zolang totdat die inflatie onder controle komt.

Zoals u wellicht weet, is dat een grote gok van de FED.

Het einde van deze periode, de \”bocht\” van de FED, is waar wij naar uitkijken. Wanneer wordt de FED gedwongen om het geweer van schouder te veranderen?

Wij verwachten dat dit niet meer heel lang op zich zal laten wachten.

Intussen vraagt Jesse Felder zich af, of beleggers in Amerikaanse aandelen niet richting een verloren decennium gaan (Hier kan u zijn blogpost vinden).

Hoe groot is die kans op zo\’n verloren decennium?

Dat hangt voor een groot stuk af van de hoeveelheid geld die de FED gaat drukken (die \”bocht\” van de FED).

Aandelen moeten het dus helemaal niet slecht gaan doen, zeker niet voor inflatie. Aandelen en edelmetalen zijn dan ook zeker niet elkaars tegenpolen. We merken tegelijk wel de omslag in het algemene sentiment qua investeren. Van bijna virtuele activa naar \”echte\” tastbare, dat is een trend die lijkt ingezet…


bron: IGWT chartbook.- www.incrementum.li
De bovenstaande grafiek toont de ratio tussen goud en Amerikaanse aandelen gedurende meer dan honderd jaar. De jaren 1970 vallen natuurlijk op, met een spectaculair resultaat voor goud versus aandelen.Verder zijn de voorbije twintig jaar natuurlijk het meest relevant voor ons:
Van 2000 tot 2011 was goud in het voordeel. Sindsdien was het ongeveer even lang aan de aandelen om de bovenhand te hebben.

U weet waar ons geld op staat voor de volgende 11 jaar, het is tijd voor tastbare zaken 😉

Goud aankopen? Dit is onze tip!