Als dit scenario 50% kans maakt, hoeveel fysiek platina wil je dan bezitten?

Onderstaande Tweet van graddhybpc schetst een bijzonder interessant technisch beeld van de platina markt.

Platina lijkt uit te breken uit een lange “downtrend” en is nu bezig is aan een belangrijke “backtest”. Die backtest houdt opnieuw een bezoek in aan de dalende trendlijn. In het ideale geval dalen we nu echter niet meer in belangrijke mate onder die trendlijn.

Het is mogelijk dat we hier de start van een nieuwe trend op lange termijn zien ontstaan. Als u het ons vraagt is het daar ook echt stilaan tijd voor, de fundamentals van de platina markt lijken duidelijk verbeterd.

Zekerheden ga je niet vinden door het trekken van lijntjes op een grafiek, laat ons heel duidelijk zijn, maar dit scenario is te mooi om niet te tonen:

Dit is een optimistische voorspelling, we zijn bijzonder benieuwd of dit ook echt het scenario wordt. Gaan we na 15 jaar eindelijk een bullish patroon zien op de lange termijngrafiek van platina?

Zolang de prijs van platina in dollar niet echt onder 1000 dollar per ounce daalt, lijkt deze set-up ook gewoon intact en blijft dit een mogelijkheid.

Samengevat: Een “uitbraak” uit een hele lange downtrend in april, nu gevolgd door een “backtest” en binnenkort weer hoger met een positieve lange termijntrend als bonus… Als dit scenario voor de toekomst 50% kans op slagen heeft, hoeveel fysiek platina wil u dan bezittenn voor de komende jaren?

In de nieuwsbrief van goud999safe schreven we afgelopen week nog dat het fysieke tekort in de platina markt duidelijker wordt (hier kan u die tekst nog terugvinden). Dat verhaal zou natuurlijk nog mooier worden indien ook de koers van platina tot leven zou komen!