De voorraden aan zilver blijven dalen

De voorraden aan zilver op de CME (Comex), blijven dalen.

bron: Twitter.

De openstaande futures contracten in New York, zijn onderliggend goed voor zo\’n 660 miljoen ounces aan \”papieren\” zilver.Dat is meer dan 75% van de wereld jaarproductie aan zilver uit mijnen. Deze contracten worden echter met zekerheid niet allemaal uitgeleverd. De futures markten worden immers bevolkt door speculanten die dikwijls geen interesse hebben in \”echt\”, fysiek zilver.

Elke maand wordt in de regel slechts een beperkt aantal contracten fysiek uitgeleverd.

Gelukkig maar voor de CME, want alle contracten uitleveren kan natuurlijk niet.

Daarvoor zou 15x meer zilver nodig zijn dan er momenteel in de kluizen ligt in de registered categorie, als \”onderpand\” voor de handel. (voor zilver in de andere categorie, Eligible, zie de P.S.)

Wel stilaan een potentieel probleem voor de CME… Is dat het totaal aan voorraden zilver steeds maar blijft dalen. Langzaam maar zeker bloeden de kluizen leeg sinds de start van de #Silversqueeze.

Dat kan zomaar opnieuw een thema worden!

De beste manier om fysiek zilver aan te kopen, vindt u hier.

Tot binnenkort!Het goud999 team!
T: +32 11 960 400 E: info@goud999.com
P.S. In verband met \”Eligible\” categorie in de kluizen van de CME:

Het is niet juist om te stellen dat slechts 1 op 15 contracten kan worden uitgeleverd met het zilver dat deel uitmaakt van de futures handel op de CME. Enkel het zilver dat de status \”Registered\” heeft vernoemen, is dus zeker niet voldoende als je wil weten hoeveel zilver er resterend beschikbaar is.

Het probleem is nu, dat we ook een fout maken, wanneer we de andere categorie aan zilver, het zilver met de status \”Eligible\”, volledig gaan meerekenen.

De waarheid over hoeveel zilver er beschikbaar is voor de futures markt, in vergelijking met het aantal contracten, ligt ergens tussen 6,7% (registered) en 48% (registered + eligible). Het eerste is kritiek, het tweede begint verontrustend te worden. Ontegensprekelijk daalt de totale voorraad momenteel…

Waarom we een fout zouden maken door al het eligible zilver mee te rekenen? Daar komen we in detail op terug wanneer de voorraden nog verder (zouden) dalen.

Tip: Het zilver dat tegen een CME futures contract kan worden uitgeleverd, per lot van 5.000 ounce, bevindt zich in de kluizen van 9 verschillende bedrijven.
Meer dan 50% van al dat zilver echter, ligt in de kluis van één bank, JP Morgan Chase