Wat denkt Socgen van goud?

Analisten van Société Générale zeggen dat “positieve signalen van ETF-stromen en vermogensbeheerders wijzen op hogere prijzen aan het eind van het jaar”.

Ze voegen daaraan toe: “De markt verwacht dat de ETF-stromen in 2021 positief zullen zijn voor de reflatiehandel, maar stijgende rentevoeten betekenen dat er tegenstrijdige krachten zijn die de goudprijs beïnvloeden”.

Het team van Socgen blijft ook de reële rente opvolgen, die licht negatief zou moeten blijven als gevolg van de inflatie, of op de nominale rente, die zou moeten stijgen en de opportuniteitskosten voor het aanhouden van goud lijkt te verhogen.

Negatief is dat goud volgens SocGen deel moet uitmaken van het reflatie-thema, dat de enige factor is die ertoe leidt dat de vooruitzichten voor 2021 positief blijven.

Op de langere termijn is de bank eerder negatief en merkt ze op dat ze meer overtuigd is van 2022, waarin de afbouw van de monetaire versoepeling en een mogelijke nieuwe renteverhogingscyclus mogelijk een omvangrijke ETF-uitstroom op gang zullen brengen.

Dit is het uitgangspunt achter hun uitgangspunt van een sterke daling van de goudprijs in 2022.

Bron: Kitco.com