Rijkste Hindoetempel ter wereld wil goud ipv cash!

In deze tijden van monetaire depreciatie kiezen beleggers eieren voor hun geld. En dat gaat behoorlijk ver. Heel wat beleggers willen immers liever hun cashbiljetten bij zich houden in plaats van nog geld op de bank te zetten. Andere beleggers maken een logische keuze door eerder te gaan beleggen in fysiek goud.

In Azië zien ze zoals welbekend meer brood in goud dan in cash. Cash is daar gewoon een betaalmiddel, maar om echt waarde op te slaan op lange termijn verkiezen ze daar fysiek goud.

Zo vraagt de rijkste Hindoetempel ter wereld dat ze zou worden terugbetaald in goud voor deposito’s op langere termijn die worden geplaatst bij de Indische overheid. Dat moet het aantrekkelijker maken voor de tempels, die op duizenden tonnen goud zitten.

De Indische Venkateswara Swamy Tempel, die ook de Tirupati wordt genoemd in de volksmond, heeft gevraagd dat alle deposito’s met een looptijd van meer dan drie jaar onder het zogenaamde ‘Gold Monetisation Scheme’ worden terugbetaald in fysiek goud in plaats van in cash. Dat vertelde een directeur van de tempel vandaag aan het persagentschap Reuters.

Als je kijkt naar het goud dat deze tempels aanhouden, dan is dat niet min. Deze tempel in de zuidelijke Andhra Pradesh staat heeft immers een positie van 7 ton in het gele metaal, wat aan de huidige prijzen overeenkomt met maar liefst 277 miljoen dollar. Tirupati en andere tempel in India houden het goud echter liever bij omwille van de religieuze en emotionele betekenis.

De Gold Monetisation Scheme werd vorig jaar gelanceerd om goud dat bij individuele burgers, instellingen en rijke tempels zit in cash om te zetten, te recycleren en om de import te verminderen. Het plan heeft ongeveer 3 ton goud verzameld in vier maanden tijd.

Maar als je het ons vraagt, dan is de keuze duidelijk. Wij hebben liever geel metaal in handen met een echte waarde, dan papieren beloftes? U ook? Dan weet u wat u moet doen…

 

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.