China vult goudreserve aan

Augustus markeerde de 10e maand op rij waarin China zijn goudreserves heeft aangevuld. De People’s Bank of China heeft zijn reserve versterkt met ongeveer 930.000 troy ounces, wat overeenkomt met 29 ton goud.

Tijdens de koopgolf van de afgelopen 10 maanden heeft de Chinese Centrale Bank in totaal 217 ton goud toegevoegd aan zijn voorraad. De totale goudreserve van de PBOC bedraagt nu 2.165 ton.

Het ultieme doel is de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar verminderen. Daarnaast wilt China met deze zet zijn monetaire reserves verder spreiden en diversifiëren en hoofd te bieden aan schommelingen op de wereldwijde financiële markten.

Ook over de deviezenreserves van het land werd nieuwe data bekendgemaakt. Tussen 31 juli en 31 augustus daalden de Chinese deviezenreserves met $44,2 miljard dollar. Dit gebeurde omdat de US-dollarindex steeg, waardoor wereldwijde prijzen van andere valuta en financiële activa daalden. Ook de Chinese Yuan deprecieerde in augustus.

De massale goudaankopen van de PBOC en van andere Centrale Banken hebben ervoor gezorgd dat goud uitstekend presteert de laatste tijd. Dit zelfs terwijl wereldwijd de rentetarieven stijgen.

Ondanks de stijging van de US-dollarindex en van de wereldwijde rentetarieven, blijft goud blinken. De goudhonger van de Chinezen lijkt namelijk nog lang niet gestild te zijn. Ook wereldwijd blijft de goudvraag op peil.

Bovendien zal het BRICS-blok blijven simuleren om de onderlinge handel in eigen valuta af te handelen. Zo laten ze de Amerikaanse dollar steeds meer links liggen.

China vult goudreserve aan

Fysiek goud aankopen? Dat kan makkelijk via onze partner Goud999Safe

Bronnen:
China’s gold binge extends to 10th month as reserves climb – MINING.COM
PBOC Raises Gold Reserves for 10th Straight Month in August (yicaiglobal.com)