Wat moeten we hier nu mee?

Vorige week lazen we een persbericht dat zó positief was voor de platina markt dat het haast ongeloofwaardig leek. We hebben dan ook enkele dagen genomen om hierover na te denken.

Hoe kunnen we informatie die van platina een “screaming buy” maakt, rijmen met een platina prijs die daar voorlopig haast onbewogen bij blijft? Zeker als de bron van het verhaal toch echt wel enige autoriteit geniet…

Want laten we duidelijk zijn: Als de update van 6 september over de platina markt van de World Platinum Investment Council ook maar enigszins klopt, dan gaan we binnenkort ongetwijfeld omhoog met de prijs.

Zo simpel is het.

De “WPIC” publiceerde een update over dit lopende jaar, met dus nog minder dan vier maanden te gaan. De outlook voor platina op lange termijn blijft even positief, maar dat is geen nieuwe info.

We linken zo meteen naar het volledige persbericht, maar als we ons even focussen op de platina stocks voor de korte termijn, komt de opportuniteit naar voren:
Begin 2024 zullen de wereldwijde platina voorraden naar verwachting verder zijn gedaald, tot slechts vijf maanden van de wereldwijde vraag naar het edelmetaal.

Het merendeel van deze voorraden bevindt zich echter binnen de Chinese grenzen. We geloven dat de analyse correct is: deze voorraden zijn simpelweg niet beschikbaar voor de wereldmarkt.

Het resultaat is ronduit spectaculair: buiten China zouden de platina voorraden begin volgend jaar zijn gedaald tot slechts zes weken verbruik.

Zes weken aan fysieke reserves buiten China, in een markt waar de productie moeite heeft om op peil te blijven en waarvoor beleggers voorlopig een blinde vlek hebben?

Hier kan u een voordeel mee doen, mits u de juiste inschatting maakt.

Indien u overweegt om platina aan te kopen, is het essentieel dat u deze info zelf doorneemt en zo ook uw eigen onderzoek doet: Deze press release van 6 september (Engels), van slechts vier pagina’s lang, is daarbij een must-read.

Meer dan vijfentwintig jaar ervaring in de financiële wereld heeft ons geleerd dat een “no-brainer” simpelweg niet bestaat. Maar dat dit er veelbelovend uitziet en potentieel vuurwerk kan opleveren voor de prijs, dat staat buiten kijf.
De platina markt blijft ons fascineren want dalende voorraden zijn slechts één van de vele verwachte positieve factoren voor de toekomst!

Interesse in fysiek platina? Onze partner goud999safe biedt u daarvoor de beste voorwaarden.

Wat moeten we hier nu mee?