Positief signaal op de zilver prijsgrafiek?

De meeste spaarders en beleggers die de zilvermarkt onderzoeken, komen tot de conclusie dat zilver vandaag goedkoop is.

Dat is de beste reden om zilver op lange termijn aan te houden natuurlijk, in een ideaal scenario verkoop je zilver pas wanneer het aan de dure kant is.

Aan verkopen hoeven we dus voorlopig nog niet te denken. Zeker niet omdat de koers ook al een hele tijd in een downtrend zit. Maar wanneer wijzigt die koers nu eens van richting?

Vroeg of laat natuurlijk, timing was altijd al het moeilijkste.

 

Wij proberen alvast om, zo dicht mogelijk bij de uiteindelijke bodem, onze posities (nog maar eens) te verhogen. Na enkele moeilijke weken vinden we vandaag ook opnieuw positieve signalen:

bron grafiek: www.goud999safe.com

 

Op bovenstaande daggrafiek van de zilverprijs in euro (dd 05/09/22), staat een negatieve divergentie te blinken tussen de prijs en de RSI.
Dat is een positief technisch signaal en dat kan duiden op een ommekeer in de trend.
(meer info over deze set-up kan je desgewenst hier vinden op de website van investopedia)

Indien de koers nu ook nog eens door die dalende weerstandslijn wil gaan(de blauwe dalende lijn op de grafiek), wordt de kans op een ommekeer nog wat groter!

De fundamentele waardering lijkt ons al een hele tijd ok en nu staat er ook een technisch aankoopsignaal op de prijsgrafiek in euro. Wie ook overtuigd is van het potentieel van zilver, kan hier zijn/haar positie fysiek zilver verhogen!