Meer dan voldoende vraag naar Zilver?

Als we de berichten uit de financiële media mogen geloven, dan zou de zilverprijs het de laatste weken moeilijk hebben, omdat de vraag in de markt naar dat zilver maar “zo zo” is.

Dat is echter helemaal niet wat wij zien in de fysieke markt.

De prijs gaat dan misschien nergens naartoe, de vraag is en blijft alvast bijzonder stevig.

We denken dat de analyse van Maarten Verheyen van gisteren, veel dichter aansluit bij de waarheid. We hebben zijn artikel hier voor u geplaatst op goudhub.com (leestijd minder dan 3 minuten).

Hoe dan ook, zilver lijkt echt wel goedkoop vandaag.

Op 11 augustus schreven we nog dat de goud/zilver ratio een redelijk spectaculaire 87 bedroeg (in deze nieuwsbrief)
Bij het schrijven vandaag, noteert diezelfde “G/S ratio” bijna 95.

We kennen maar één punt in de gehele financiële geschiedenis, waar zilver tegenover goud nog goedkoper was. Namelijk twee jaar geleden in 2020, gedurende een korte periode van 4 maanden.

Het verhaal blijft exact hetzelfde, bovendien zijn de interessantste punten om in te stappen logischerwijs de extremen. 95 voor de goud/zilver ratio, kan je moeilijk anders noemen dan extreem.

Wie overtuigd is van het potentieel van fysiek zilver, heeft vervolgens twee grote opties voor aankoop:

Dit zilver is volgens onze analyse bijna altijd de beste keuze. De grootste hoeveelheid fysiek zilver voor uw geld, 100% gealloceerd.

(U krijgt dan ook meteen toegang tot ons nieuwste platform op goud999safe.com – meer info hierover onderaan deze nieuwsbrief bij de PS)

Enkel wanneer u uw zilver absoluut zelf wil bewaren, zouden we anders voorstellen:

U kan daar vanzelfsprekend altijd voor kiezen, denk dan wel goed over het aspect veiligheid voor wat betreft het bewaren.

Zilver zelf bewaren = zilveren munten: Hier zijn zowel de munten van 1 ounce, als de coinbars van 1 kilogram de populaire keuzes!

Tot binnenkort!

Het goud999 team!
T: +32 11 960 400 E: info@goud999.com

P.S. Zilver tegenover goud in 2022, doet ons ook steeds meer denken aan de laatste “echte” crisis, die van 2008. Wat we vandaag allemaal beleven, noemt nog niet iedereen een financiële crisis, maar voor hoe lang is dat nog het geval?

Op de website van goud99safe kan u makkelijk op de grafieken van de goud- en zilverprijs gaan kijken wat er juist gebeurde tijdens en na de crisis van 2008.

Elke grafiek kan u immers op “Maandelijks” zetten op uw scherm en dan eenvoudig terug in de tijd “scrollen”, naar het begin van de jaren 2000.

Wij doen dat regelmatig, onze conclusie:

Ook in 2008 had zilver het een hele tijd moeilijk, goud bleek veel beter bestand tegen de turbulentie in eerste instantie.
Toen de Centrale Banken echter de geldkraan opendraaiden, haalde zilver niet alleen de achterstand in, het stak goud ook vlot voorbij.

Uiteindelijk steeg zilver zodanig, dat de goud/zilver ratio heel even nog slechts 30 bedroeg. Zoals in onze nieuwsbrief van 11 augustus vermeld: Indien we dat opnieuw zouden halen, is dat een gigantisch succes…