Mei bloedbad

Ik neem je mee terug in de tijd naar 1 mei 2011, voor velen een zondag zoals een andere.

Voor beleggers in zilver staat deze dag echter in het geheugen gegrift.

De zilverprijs was de vrijdag voordien afgesloten op $48,50 en bij beleggers groeide de verwachting dat de all-time high van $50 nu snel zou sneuvelen.

Dit was het moment waarop sommigen al jaren hadden gewacht!

Toen de handel op zondagavond opende, wisten beleggers echter niet wat ze zagen.

De handel op zondagavond is gewoonlijk bijzonder rustig. Pas wanneer de Aziatische markten iets later op de dag openen, beginnen de volumes weer aan  te dikken.

Maar net op dat moment was er een grote partij die een enorme hoeveelheid zilver in de markt dumpte waardoor de prijs $6,50 lager ging op amper 12 minuten tijd.

Stel je nu eens even de vraag of dit nu echt de manier is om de best mogelijke prijs te krijgen voor je zilver? Op zondagavond je zilver zonder limiet in een markt dumpen met amper kopers?

Een rationele verkoper zou het wel anders aanpakken.

Enkel iemand die de intentie heeft om de zilverprijs lager te duwen, zou op deze manier te werk gaan.

En de strategie werkte:

Craig Hemke spreekt in een blog over “the May Day Massacre of 2011”, en aangezien deze criminele koersmanipulatie straks precies 10 jaar geleden is, leek het Hemke wel een goed idee om de rollen nu eens om te keren.

Samen met Sprott wil hij 100.000 beleggers overtuigen om op 1 mei minimaal 100 ounces fysiek zilver te kopen.

Want we zien inmiddels in diverse grondstoffen tekorten optreden, en het kan niet anders dat ook de zilvermarkt nu echt op het punt staat om te kraken onder de groeiende interesse vanuit beleggers.

Er zijn berichten zat die spreken over tekorten en leveringsproblemen waardoor er niet zo heel veel meer nodig is om de shorters definitief in hun hemd te zetten.