Dit kan niet blijven duren

De industrie kreunt onder een tekort aan grondstoffen en dat zorgt voor ongekende prijsstijgingen, productieproblemen en toenemende wachttijden in diverse sectoren.

De lijst met grondstoffen die tekorten kennen, groeit met de dag. Nu reeds worden tekorten gemeld van hout, koper, palladium, tin, …

De vraag naar deze grondstoffen overtreft ruimschoots het aanbod en het is niet dat je snel nieuw aanbod kan creëren.

Een mijn open je niet op enkele weken tijd.

Vergelijk de diverse tekorten nu eens even met de situatie in de zilvermarkt.

Er werden vorig jaar 798 miljoen ounces zilver geproduceerd, laat ons zeggen ongeveer 200 miljoen ounces per kwartaal.

Het grote verschil tussen zilver en de andere grondstoffen die ik hierboven vermelde, is dat zilver niet alleen een grote vraag kent vanuit de industrie, maar dat ook beleggers een steeds grotere honger naar het edelmetaal hebben.

Ik vermoed zelfs dat de vraag vanuit beleggers momenteel de complete productie overtreft!

Het is een situatie die op termijn niet houdbaar is. Something has got to give. 

Vanuit de sector mag je dan wel horen dat er meer dan voldoende zilver beschikbaar is, maar als je kijkt naar de tekorten die elders in de grondstoffenmarkt ontstaan, kan je daar zeer grote vraagtekens bij zetten.

De bal ligt momenteel eerder in het kamp van de industrie. Gaan zij op een gegeven moment extra voorraden aanleggen om de bevoorrading te verzekeren? Lijkt me op dit moment een must.

Als aankoper wil je straks toch niet bij Tim Cook aankloppen met de mededeling dat Apple geen iPhones meer kan produceren omdat er niet meer voldoende zilver voorhanden is?

Koop hier je zilver