Alle edelmetalen stijgen fors

Wanneer we kijken naar de opening in de VS, dan stijgen alle edelmetalen. Zowel goud, zilver, palladium als platina gaan sterk hoger. De goudprijs stijgt in de eerste handelssessie van de maand mei richting 1800 USD per ounce. Dat gebeurt zelfs tegen de achtergrond van een vertragend momentum in de verwerkende nijverheid, zo blijkt uit recente data van de ISM.

De ISM kwam voor de verwerkende nijverheid uit op 60,7 in april. Dat is een daling ten opzichte van het cijfer in maart dat afklokte op 64,7.

We zien vooral dat er inflatie is in de grondstoffenprijzen die nu ook tot uiting komt in de edelmetaalprijzen. Die verdisconteren hogere prijzen voor zowat alle grondstoffen. Sommige grondstoffen zoals hout zijn zelfs bijna niet meer aan te slepen.

Warren Buffett zei het tijdens de online jaarvergadering van Berkshire Hathaway afgelopen zaterdag ook al: de inflatie neemt ‘substantieel’ toe.

Enkel Powell en Yellen zijn nog in denial, of doen er alles aan om dit te minimaliseren.

Het is echter bewezen dat hogere inflatie op lange termijn de koopkracht van uw kapitaal danig aantast.

Daarom is het nu al aangewezen om maatregelen te nemen.

Fysiek goud is een van de beste stores of value om dit te bewerkstelligen.

Ook zilver kan deze functie vervullen. Het is trouwens historisch serieus ondergewaardeerd, en dat geldt ook voor platina, dat in het eerste kwartaal van dit jaar maar liefst 25 procent steeg, maar de waarderingskloof is zelfs nu nog niet helemaal weggewerkt.

Er blijft dus een aanzienlijk potentieel voor dit edelmetaal.