De zilverprijs stijgt tot boven 28 dollar

We zijn er nog niet, maar komen nu toch wel heel dicht bij een spannend punt voor de zilverprijs. De kaap van 30 dollar per ounce effectief ook nemen, zou toch een volgende fase inluiden in de stierenmarkt van Zilver.

Want eenmaal boven die 30 dollar is de kans nog groter dat:

1. Industriële gebruikers zenuwachtig gaan worden. We hebben de laatste jaren nog gezien wat er kan gebeuren wanneer de industrie stocks gaat opbouwen uit vrees voor tekorten (denk Rhodium waar de prijs uiteindelijk ruim maal 30 ging).
2.  Ook speculanten gaan het licht op groen zien staan. Maar zelfs aan 30 dollar per ounce, is de zilvermarkt piepklein in vergelijking met de rest van de financiële wereld. Als er extra kapitaal naar zilver stroomt, gaan we dat zeker merken!
3.   De particuliere markt voor fysiek zilver, krijgt er een hele hoop potentiële kopers bij, #silversqueeze of niet…

28,5 dollar per ounce op moment van schrijven, is natuurlijk nog geen 30 dollar en we zullen het maar gewoon stap voor stap bekijken. Maar het momentum, dat is op dit moment wel UP…

Manipulatie van de zilverprijs:

In onze vorig nieuwsbrief moesten we nog schrijven dat “iemand” het nodig vond om op 10 minuten tijd een hoeveelheid papieren zilver te dumpen, equivalent met 6% van de wereld jaarproductie aan “echt” fysiek zilver. (3 weken wereldproductie verkocht op 10 minuten)

Zoiets doe je niet wanneer je als verkoper de beste prijs wil krijgen. Dat doe je enkel en alleen om de prijs te drukken.

Heel de zilvermarkt in rep en roer op dat moment, maar wij schrijven altijd dat die manipulatie uiteindelijk onbelangrijk zal blijken!

Kijk ook eens waar we vandaag staan:


Bron: Netdania ; Zilver in USD, uurgrafiek. Klik op de grafiek voor een grotere weergave.
De rode pijl geeft de bewuste “dump” aan. Dit heeft veel speculanten uit hun long posities geduwd, achteraf gezien natuurlijk op het slechtste moment.
Dat probleem heb je natuurlijk niet wanneer je in fysiek Zilver zit met een lange termijndoel. Dat is een luxepositie, die schommelingen op heel korte termijn deren je niet.De prijs van Zilver wordt gemaakt in de papieren/elektronische markt en de grafiek van de evolutie van die papieren markt, die zie je hierboven. Maar het echte “fysieke” metaal, is en blijft de achilleshiel van het hele systeem.Het papieren systeem leeft enkel zolang er nog voldoende echt metaal door de markt stroomt. Wanneer dat stokt, is het game over voor de derivaten.

Over dat fysieke Zilver:

Wij beseffen heel goed dat niemand een totaaloverzicht heeft van wat er zich nu echt in de fysieke zilvermarkt afspeelt. Wanneer we de gehele zilvermarkt voorstellen als een grote taart, dan zien wij slechts één stuk daarvan.

Wat je in één stuk waarneemt extrapoleren, is niet altijd gegarandeerd juist, dus we blijven nog een beetje voorzichtig. Dit is wat wij zien:

Het lijkt ons absoluut ONMOGELIJK dat het huidige tempo aan fysieke aankopen van Zilver kan aanhouden, zonder dat er iets “krak” zegt in de zilvermarkt.
Er verdwijnt veel meer fysiek metaal van de markt voor lange termijn, dan de hoeveelheid die er kan bijkomen.

Fysiek Zilver van de markt afhalen, voorlopig nog onder 30 dollar per ounce, en al vanaf 100 ounce per keer, kan je HIER doen op de meest efficiënte manier.

Belangrijk: Fysiek Zilver aankopen = individuele en unieke serienummers!

Bij de P.S. hier helemaal onderaan, tonen we je op minder dan anderhalve minuut hoe je, na een aankoop van Fysiek Zilver, je serienummers kan raadplegen op het platform van SPM Safe!

Tot binnenkort!

Het goud999 team.

P.S. Na een aankoop van Zilver vrij van btw, krijg je toegang tot het platform van SPM Safe.

Met Zilver vrij van btw, ben je eigenaar van gestandaardiseerd en gecertificeerd Zilver, Zilver dat op die manier ook weer makkelijk kan worden verkocht in de toekomst.

Hoe je elk stukje van 100 ounce in opslag zelf kan raadplegen en controleren, leggen we uit in onderstaande filmpje:

Raadplegen van serienummers van aangekocht Zilver vrij van btw op het platform van SPM Safe.