Vraag naar platina stijgt fors

Een groeiend aanbodtekort lijkt in de maak te zijn voor platina, en volgens de World Platinum Investment Council (WPIC) wordt de markt geconfronteerd met een groeiende investeringsvraag in afwachting van hogere prijzen als gevolg van de aanhoudende aanbodschaarste.

Maandag publiceerde de WPIC haar kwartaalrapport over de platinamarkt, dat het vierde opeenvolgende kwartaal met een aanbodtekort liet zien.

Als gevolg van de groeiende vraag en het krimpende aanbod bereikte het tekort 19.000 ounces in de eerste drie maanden van 2021.

De WPIC zei te verwachten dat platina dit jaar een jaarlijks tekort van 158.000 ounces zal vertonen.

Volgens het rapport is de wereldwijde vraag naar platina gestegen tot 1,969 miljoen ounces, een stijging van 26% ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar.

Op basis van de industriële platinamarkt zei de WPIC dat de vraag in het eerste kwartaal van het jaar 201.000 ounces bedroeg, een stijging van 44% ten opzichte van vorig jaar.

Beleggers beschouwen platina steeds meer als een volwaardige beleggingsklasse, en gelijk hebben ze! Het is niet enkel een zeer mooi edelmetaal, maar ook sterk ondergewaardeerd.

Prachtige munten die je op dit moment kan toevoegen aan je collectie, met lage premies…

Waarop wacht je nog, want platina is een van de meest ondergewaardeerde activaklassen!

Bron: Kitco.com