Zilver kan komende jaren prima boven de 50 dollar stijgen

Na een paar dips dit jaar blijft de koers van zilver nu in het zadel, waarbij het verhandelt wordt in een range tussen de 27 en 28 dollar per ounce. Dit gesteund door een sterke investeringsvraag.

Het edelmetaal ging gisteren even boven de 28 dollar per ounce en is langzaam aan het stijgen na de piek in februari op 28,55 dollar per ounce en een daaropvolgende daling.

Ondanks de “bumpy ride” is zilver nog steeds aanzienlijk gestegen ten opzichte van een jaar geleden. In mei 2020 noteerde de zilverprijs rond de 16,50, een stijging ten opzichte van slechts 11,94 dollar per ounce twee maanden eerder.

In de 12 maanden sindsdien is de waarde van zilver met 63 procent gestegen, en volgens het laatste marktoverzicht van CPM Group zal het edelmetaal zijn groeitrend in ieder geval de komende drie jaar voortzetten.

Jeffrey Christian, managing partner bij CPM, is van mening dat de all time high van 50 dollar per ounce de komende jaren wederom aan zal worden gedaan.

Maar voordat dat kan gebeuren zal het edelmetaal tot eind 2021 of begin 2022 een relatief bescheiden groeitempo kennen.

Christian: “We wouldn’t be surprised to see the price go back up and test US$30 or US$32 over the next several months. At some point, we think the price of silver will rise and rise sharp. That increase we expect to coincide with the next financial and economic crisis”

Ondanks dat de spotprijs van zilver onder de 30 dollar per ounce ligt betalen beleggers ondertussen tot wel 50 dollar voor fysiek zilver, aldus Nick Barisheff – president en CEO van BMG Group.

Het ‘silver squeeze‘ verhaal haalt al maanden de krantenkoppen, maar zelfs met deze toegenomen aandacht blijft de prijs van zilver nog onder het niveau van 30 dollar per ounce.

Barisheff: “I think the US$50 price is more realistic … it’s not a theoretical ask price — people are buying coins and so on at that price. So as time goes on, it’s a good area to monitor for what the real physical price is”

Barisheff gaf aan dat het duidelijk is dat de vraag naar fysiek zilver hoog is en merkte op dat, naast de retail aankopen, meer COMEX participanten fysieke levering van het metaal aanvragen.

Op de vraag waarom de koersen voor zilver en goud op het moment niet hoger zijn gaf Barisheff aan dat hij denkt dat marktmanipulatie hier voornamelijk debet aan is.

Daarnaast ziet hij het feit dat nog maar weinig pensioenfondsen goud in portefeuille hebben als toekomstig zeer gunstig.

Die trend lijkt namelijk langzaam te keren en dat mag zeker een aankomende steun in de rug van goud heten, aldus Barisheff.

Bronnen: Kitco, Investing News

Foto: Flickr