Boomende goudimport China bezorgt Perth Mint recordwinst

We lazen enkele enorm interessante berichten op blanchardgold.com over de zeer hoge winsten die er momenteel gemaakt worden door de Perth Mint. Dat is namelijk een van de grootste producenten van goud en zilver munten en staven, en als we naar de winsten van de afgelopen twee kwartalen kijken, dan doet de Perth Mint het enorm goed.

Terwijl we in het Westen aankijken tegen een constante waardevermindering van ons papiergeld, gaat het er in China heel anders aan toe, maar dan wel in de positieve zin van het woord. Heel wat van de goudstaven worden rechtstreeks verscheept naar Azië, met name China dan. Dat bleek uit een interview dat werd gegeven door de CEO van de Perth Mint, Richard Hayes.

De Chinezen blijven volgens hem bijzonder grote kopers van goud, vooral omdat ze heel wat posities hebben in Amerikaanse dollars en op die manier een diversificatie zoeken naar goud toe.

China heeft nu een goudreserve van 1.762 ton in de boeken staan, de zesde grootste goudvoorraad ter wereld, hoewel sommige experts denken dat Peking heel wat meer goud heeft dan ze in werkelijkheid rapporteren. Bovendien moet China nog een grote inhaalbeweging maken om zijn goudreserves naar een voldoende hoog niveau te tillen. Er zijn immers 3,2 biljoen dollar reserves die een back-up nodig hebben.

Daartegenover staat een land als Canada, waarvan je zou verwachten dat ze een grote goudvoorraad hebben, maar waarvan bleek dat ze onlangs bijna alles verkocht hebben, op enkele luttele ounces na.

Volgens de nieuwsberichten blijft Hongkong een belangrijk importcentrum voor goud in China, maar ook het vasteland wordt steeds belangrijker en importeert naar het schijnt rechtstreeks goud vanuit Zwitserland, waarbij Hongkong de duimen moet leggen voor een opkomende goudhub zoals Shanghai. En zo blijkt dat de Chinese goudimports sinds 2010 een stijging hebben opgetekend van maar liefst 1.000%. dat is heel wat, en het zou kunnen betekenen dat de Perth Mint de komende jaren nog heel mooie winsten zal boeken…

Er zijn ook plannen dat goud in de volgende fase van het financieel systeem een grotere rol zou kunnen spelen, en daarom zijn de Chinezen hier nu al mee bezig.

 

[xyz-ihs snippet=”promo”]