Goud dendert verder

De aanleiding voor huidige goudprijs rally wordt steeds duidelijker.

De stijging wordt niet ingegeven door positionering van vermogens in het Westen, anticiperend op renteverlagingen en de gevolgen van een uit de hand lopende schuldenbubbel.

Het grote publiek (VS, Europa) doet zelfs gewoon niet mee als we afgaan op de informatie die wij in de markt opppikken.

Die interesse van de bredere markt komt ongetwijfeld nog wel, maar later…

De hoofdreden voor de hernieuwde rally in de goudprijs?

De officiële sector buiten het Westen, China voorop, staat resoluut aan de koopzijde en verstopt zich ook steeds minder in de goudmarkt.

Vermoeden zij geopolitieke verschuivingen op relatief korte termijn? Zodanig dat ze er een strategisch belang bij hebben om hun goudreserves nu nog te maximaliseren?

Deze aanwezigheid in de markt is in elk geval overduidelijk. Zo kan u bijvoorbeeld hierna de waarde aflezen van de export van de Zwitserse goud raffinaderijen. De Zwitsers zijn goed voor 60% van de wereldwijde productie van goudbaren wereldwijd:

Goud dendert verder

 

Bron: X

En vermits Zwitserland zelf geen producent is van goud, moet het metaal ergens vandaan komen.
De waarde van de import van goud in Zwitserland, zag er vorig jaar als volgt uit:

Goud dendert verder

 

Bron: X

Fysiek goud (echt goud) vloeit van West (VS, UK) naar Oost (China, India), in hoeveelheden die onhoudbaar zijn op termijn.

De goudmarkten in Londen en New York, vandaag vooral gebouwd op “papieren goud contracten” in plaats van “echt” fysiek goud, staan onder druk.
Hun “fractioneel-goud-bankieren” spelletje, verliest reserves.

Onze inschatting:

Wie vandaag minder dan 10% van zijn vermogen in fysiek goud (echt goud) heeft geïnvesteerd, plaatst buitengewoon veel vertrouwen in het huidige financiële stelsel.

Centrale Banken zelf tonen een opmerkelijk gebrek aan dit vertrouwen. Hun eigen goudreserves overstijgen intussen 35.000 ton goud. Met een tegenwaarde groter dan 20% van hun totale reserves.

De meest betrouwbare methode om fysiek goud te bezitten is door te investeren in 100% gealloceerd, echt goud dat veilig in Zwitserland wordt bewaard.

Dat hebben we met goud999safe klaar staan voor u.

Waarom Zwitserland?
Eén van de redenen vindt u in de bovenstaande grafieken. Zwitserland is wereldleider in de doorvoer van goud. Het land heeft er bijgevolg het meeste belang bij een betrouwbare partner te zijn, in een toekomstige transparante en vrije goudmarkt.  

Wanneer volgt zilver?

De Goudprijs is uitgebroken, de zilverprijs nog steeds niet (28/03/24).

De prijs van zilver in euro steeg deze maand wel al mooi, we komen dus stilaan in de buurt.
Nog slechts enkele procenten koerswinst, alvorens we nogmaals kans hebben op de langverwachte uitbraak op de prijsgrafieken.

Vermits goud al voorop loopt, zijn de kansen daarvoor goed!

Omdat goud al verder staat, is ook de goud/zilver ratio weer opgelopen tot 90.

Het komt slechts zelden voor dat zilver 90x goedkoper is dan goud. De afgelopen honderd jaar was dit slechts gedurende 1,3% van de tijd het geval.

Zilver is en blijft goedkoop, we hebben enkel die uitbraak van de zilverprijs op de prijsgrafieken nodig om het enthousiasme in de markt aan te wakkeren.
Daarna, kan het in navolging van goud snel gaan!

Net zoals bij goud, willen we ons fysiek zilver liefst, vrij van btw, in Zwitserland opgeslagen hebben. In alle veiligheid en met de beste verhandelbaarheid in de toekomst!

Klaar voor de prijsrally?

Zilver aankopen kan ook makkelijk en efficiënt in uw account!