Waar staan we met zilver?

Zilver vond zijn ultieme bodem in maart 2020 toen een ounce voor iets meer dan $11 van eigenaar veranderde.

In de maanden nadien kregen we een explosieve rally die ons richting de $30 bracht.

Sindsdien valt er met zilver nog weinig lol te beleven en zitten we in een lange, uitgesponnen consolidatie waarbij de prijs zich ruwweg tussen de $21 en de $30 beweegt.

Op 12 augustus 2020 schreef ik ‘En hierrrrrr is de correctie’:

“De koers was sinds maart $18 opgelopen en ik schreef al op Twitter dat een normale correctie $9 tot $11 van die winst kan teruggeven. Dat geeft een zilverprijs van $18 tot $20.

Correcties zijn de normaalste zaak van de wereld tijdens een bull-market. Het is te verwachten dat tijdens zo’n correctie 40% tot 60% van de eerder opgebouwde winst tijdelijk weer verloren gaat.” 

Ik heb vanaf de start van de correctie geroepen dat $18 tot $20 een realistische target was, maar ik had natuurlijk geen idee dat het allemaal zo lang ging duren.

We zijn 20 maanden verder en de correctie is nog steeds gaande.

Dat is behoorlijk vervelend, maar ik laat er mij niet door van mijn stuk brengen. Als belegger moet je the big picture voor ogen kunnen houden en je kalmte weten te behouden op moeilijke momenten.

Als ik naar het gemopper en gezeur in mijn mailbox kijk, weet ik dat dat niet iedereen gegeven is.

Maar ik weet ook dat de negativiteit zijn hoogtepunt bereikt op de bodem dus op dat vlak is er hoop 🙂

Hoe langer de correctie duurt, hoe dichter het einde nadert en hoe sneller we tegen $50-zilver aankijken.

Die $50 is en blijft mijn target voor de volgende bull-run en wie nog wat ruimte in de portefeuille heeft, mag altijd bijkopen aan de huidige koersen.