Terug van weggeweest!

Deze nieuwsbrief heeft u door omstandigheden drie weken moeten missen, maar vanaf nu nemen we de draad weer op!

Intussen zitten we reeds in de tweede helft van april, en het jaar 2022 is voor de edelmetalen zonder meer als een heuse “grand cru” gestart…

Met Goud sinds 1 januari in euro op +10%, Zilver +15%, Platina + 10% en Palladium +33%, allemaal op minder dan 4 maanden, mag echt niemand klagen tot dusver.

Fundamenteel verwachten we dat de edelmetalen de komende jaren (meerdere jaren) de wind in de rug gaan hebben.

Stijgende koersen voor edelmetalen hebben zo hun voordeel, ze zorgen voor meer interesse en dus meer kopers. De prijsgrafieken gaan er allemaal steeds beter uitzien. Bovendien hebben we nog een hele weg te gaan alvorens de lange termijngrafieken oververhit zouden raken.

Technische analyse, naar grafiekjes en indicatoren turen, is natuurlijk niet de heilige graal van het investeren. Toch kan het bijzonder nuttig zijn, wanneer het wordt gecombineerd met fundamentele analyse.

Voor zilver staat er bijvoorbeeld een gigantische “cup and handle” op de onderstaande logaritmische grafiek. Enorm potentieel op lange termijn:


Zilver, USD, bron: DowGoldEquals1 op Twitter.

Zilver heeft de afgelopen jaren het geduld van ons allemaal toch meermaals op de proef gesteld en zal dat bij tijd en stond waarschijnlijk blijven doen. Het is trouwens “altijd” al volatieler geweest dan goud, dus we verwachten niet dat dat ineens gaat wijzigen.Op zowel de grafiek hierboven EN die hieronder, kan je zien dat het binnenkort misschien spannend wordt!

Zilver in euro (zie maandgrafiek hieronder) heeft effectief nog een klein duwtje nodig, we zijn er dus nog niet helemaal.
Een slot op maandbasis boven de blauwe lijn, zou wel eens heel wat kapitaal naar zilver kunnen lokken. (lees: instroom van kapitaal merken we in de kleine zilvermarkt meteen en dan zijn we waarschijnlijk opnieuw “vertrokken”)


Zilver, EUR, bron: spmsafe.com
Gisteren (19/04) en deze ochtend zien we een kleine stap terug, met de koers stevig in een uptrend en boven zowel 50-daags (blauwe lijn) als 200-daags gemiddelde (groene lijn), lijkt elke dip een koopkans!

Zilver, EUR, bron: spmsafe.com
Het grotere plaatje: Nog een klein duwtje voor de prijs in euro en we laten zelfs de #silversqueeze top achter ons!Fundamenteel steunt zilver op twee benen. Enerzijds de rol als “edelmetaal”, waarbij we vooral denken aan monetaire prikkels zoals inflatie, schulden,vertrouwen in papiergeld, enz…
Hier is het duidelijk dat de omstandigheden zelden gunstiger zijn geweest.Anderzijds is er ook die rol van zilver als industrieel metaal en daar is ook een simpele opmerking over te maken:

In het jaar 2015 schreven we zelf nog in een rapport over zilver, dat het gebruik en verbruik van zilver in zonnepanelen eigenlijk nog niet zoveel voorstelde. Dat die zonnepanelen enkel het gat vulden dat door de traditionele, dalende, toepassing in de foto-industrie werd gelaten. Vandaag is dat al helemaal anders en is het verbruik van zilver in fotovoltaïsche cellen enorm toegenomen!

Meer nog, om de geplande omslag naar “groene” energie in de toekomst wereldwijd te maken, hebben we veel extra zilver nodig. De productie van zilver, als beste geleider van elektriciteit, moet effectief gaan verdubbelen in de komende 15-20 jaar!

Dat kan simpelweg NIET aan het huidige prijsniveau, veel van het zilver dat op lange termijn nodig is, moeten we nog van nul af aan gaan zoeken. Als de productie omhoog moet, moet de prijs dat ruim op voorhand ook…

Zilver aankopen?
Onze tip is en blijft dit zilver.

Tot binnenkort!

Het goud999 team.
T: +32 11 960 400 E: info@goud999.com

P.S. In het lijstje met de prestaties van de edelmetalen dusver in 2022, zijn we rhodium met opzet vergeten. Rhodium is echter eigenlijk wel de primus voorlopig, met een stijging van maar liefst 40%.

Maar die markt is vooralsnog flinterdun…

Je kan rhodium wel weer, in beperkte mate en zelfs in kleine hoeveelheden vanaf 1 gram, aankopen via ons nieuwe platform van spmsafe.com.