Poetin duwt zilver en goud omhoog

Oorlog in Oekraïne, of toch iets wat daarop lijkt…

Onze energievoorziening is meteen in groot gevaar en vermits Rusland betrokken is, mag je ook de edelmetalen opschrijven…

Wij kijken graag voorbij de geopolitiek van het moment, want er is nog heel veel niet duidelijk. Maar financieel gezien, is dit voor het “Westen” waarschijnlijk het gedroomde excuus waar men naar op zoek was.

Het was de laatste weken al overduidelijk dat de VS en vooral ook de media, bijna supporterden voor een conflict tussen Rusland en Oekraïne. De VS heeft er bijvoorbeeld al geen klein belang bij dat Europa van hen afhankelijk blijft en geen al te goede banden met het Rusland van Poetin heeft.

We wisten al dat de renteverhogingen, waar de FED de laatste maanden mee schermde, eigenlijk niet konden gebeuren. Of beter: Toch niet zonder de economie (en de beurs) flink in de problemen te brengen.

In plaats van de rente te verhogen, mogen we ons wellicht weer opmaken voor “nog meer geld drukken”. De Centrale Banken hopen dan dat de aandacht vooral elders zal blijven liggen. Als dat mislukt, en de markt doorheeft dat de Keizer geen kleren aanheeft, komt het eindspel heel dichtbij!

Wij hebben niet de pretentie dat we de toekomst kunnen voorspellen en nog minder dat we dat op korte termijn zouden kunnen. Sommige zaken zijn echter geen hogere wiskunde…

Onze analyse, en het is aan u om te beslissen of u deze deelt, is dat fysiek edelmetaal vanzelf naar voor zal komen de komende jaren.

Met het duwtje van deze ochtend, is de uitbraak in de goudprijs nog duidelijker op de prijsgrafieken. Volgend doel zijn de koersen van augustus 2020!

Bij zilver waren we toch al even aan het wachten op zo’n uitbraak. Wat we deze ochtend zien, lijkt daar toch sterk op. De zilverprijs stijgt op moment van schrijven zelfs meer dan de goudprijs!


afbeelding: zilver in euro, daggrafiek. Bron: platform SPM Safe.

Hoe het conflict tussen Oekraïne en Rusland verder verloopt, weet niemand. Het lijkt wel duidelijk dat de gevolgen niet meteen snel voorbij zullen zijn.

Aan de lange lijst waarom fysiek edelmetaal een “must” is in ieders spaarpot, kunnen we na vannacht weer een lijntje toevoegen…

Fysiek edelmetaal opbouwen?

Dit is onze keuze voor zilver, het meeste fysiek zilver voor je geld.

Voor goud is dit onze keuze!

Tot binnenkort!

Het goud999 team.
T: +32 11 960 400 E: info@goud999.com

P.S. Kleinere gouden munten:
De 1 ounce gouden munten zijn vandaag nog steeds de standaard in de markt. Indien de goudprijs echter zou stijgen naar een andere grootte orde, zullen in de toekomst ook vaker de kleine(re) munten circuleren.

We merken nu al dat deze munten steeds populairder worden.

Op deze pagina vind je ze allemaal verzameld!

P.P.S. Ook de prijzen van Platina en Palladium stijgen deze ochtend sterk:
Rusland is respectievelijk goed voor 15% en 43%(!) van de wereldwijde productie van Platina en Palladium.

De platina grafiek op heel lange termijn, staat ons wel aan!


Platina in USD, sinds 1995, maandgrafiek