Nog meer stimulus op komst

Joe Biden vliegt er stevig in. Hij heeft nog maar pas zijn steunpakket van $1.900 miljard gelanceerd of zijn woordvoerster geeft al aan dat er nog een pakket aan Covid-maatregelen zit aan te komen.

Dat is dan nog bovenop het infrastructuurplan dat in het kort aangekondigd zal worden. Het zou hier gaan om $3.000 miljard.

En, wie gaat dat allemaal betalen?

De FED natuurlijk. Die zullen een tandje mogen bijsteken want de $120 miljard per maand die voorzien was, kwam sowieso reeds tekort.

Sinds Biden in het Witte Huis zit, deed de Fed al meer dan beloofd. De balans groeide met $180 miljard in februari en $162 miljard in de eerste drie weken van maart.

Biden zou nogal dwepen met de aanpak van FDR en Lyndon Johnson en lijkt geen limieten in de bestedingen te hanteren. Hij wil het land op korte termijn volledig transformeren, en dat mag wat kosten.

Het beleid van FDR resulteerde in een devaluatie van de dollar ten opzichte van de goudprijs, en enkele jaren na Lyndon Johnson moest Nixon de dollar loskoppelen van goud waarna de prijs explodeerde van $35 naar $850 naar ounce.

Als dit Biden zijn voorbeelden zijn, dan mogen we ons als goudbelegger nog aan het één en ander verwachten!

Het zal in ieder geval interessant worden om te zien hoe de Federal Reserve reageert op de eerste inflatiecijfers.

In normale omstandigheden zou de centrale bank meteen op de rem gaan staan om de inflatie in te dammen, maar dat lijkt me momenteel niet vanzelfsprekend.

Niet alleen moet de Fed de plannen van Biden financieren, maar er is misschien ook extra geld nodig om de rente te controleren. De fameuze Yield Curve Control.

Dat plaatst meteen ook de opmerkingen van de Fed dat een eventuele opstoot van inflatie tijdelijk zal zijn in het juiste perspectief.

Wie tussen de regels kan lezen, beseft meteen dat men de inflatie niet zal afremmen.

Een betere omgeving voor de edelmetalen is eigenlijk niet meer denkbaar.

En met de correctie in zilver is het een mooi moment om de posities weer wat uit te breiden.

Koop hier je zilver