In alle stilte

Oktober 2023 verloopt tot nu toe volgens plan. De koersen van zowel goud als zilver zijn sinds het begin van de maand met meer dan 10% gestegen.

Of dit de start was van de volgende grote rally zullen we pas over enkele weken weten…

Wat nu wel al opvalt aan deze rally, is dat deze bijna onopgemerkt lijkt te verlopen. Hoewel de interesse opnieuw is gegroeid, zien we nog absoluut geen tekenen van paniek-aankopen.

Toch noteert goud in euro effectief alweer in de buurt van een absoluut record. In dollar zijn we minder dan vijf procent verwijderd van dat niveau.
Zilver moet nog bijna verdubbelen om de records te evenaren, maar dat is niet ongewoon. Zilver heeft vaak wat meer tijd nodig om goud bij te benen en uiteindelijk, weliswaar tijdelijk, te overtreffen.

Gisteren publiceerden we dit artikel op Goudhub over de prestaties van goud in de afgelopen jaren. Samengevat: fysiek goud blijft moeilijk te kloppen als investering.

Fysiek goud aankopen is de enige manier om een gedeelte van uw vermogen buiten het systeem te houden. Dat systeem in zijn huidige vorm is, zoals meer en meer mensen opmerken, intussen oud en vooral ook versleten. Er komt iets anders aan, en goud zal daar zijn rol in spelen!

De “beste” manier om goud aan te kopen, is via deze weg. We hebben jaren gewerkt aan de “makkelijkste en veiligste manier om fysiek edelmetaal te kopen, verkopen én op te slaan”.

Maar het is vanzelfsprekend altijd een optie om uw goud (gedeeltelijk) zelf te bewaren. Hiervoor zijn investeringsmunten van 1 ounce, een uitstekende keuze.

In deze categorie kent iedereen wel munten als de Zuid-Afrikaanse Krugerrand of de Canadese Maple Leaf. Echter, de afgelopen tien jaar zijn er nieuwe 1 ounce munten op de markt gekomen, uitgegeven door gerenommeerde munthuizen, in kleinere oplages.

De prijs van deze munten blijft gebaseerd op de actuele goudprijs.

Wij hebben een aantal van deze munten hier in de aanbieding gezet en rangschikken ze op basis van hun premie (meerprijs) ten opzichte van de marktleider, de Krugerrand.

Als u eens een kijkje neemt via bovenstaande link, merk dan op dat de prijs van deze munten slechts 2% of 3% hoger is dan die voor de gouden Krugerrand.

Dat maakt deze munten interessant omdat:

1. Er wel degelijk een markt is voor deze munten. Het is heel goed mogelijk dat u ook bij een toekomstige verkoop een nog hogere premie terugkrijgt, aangezien deze munten duidelijk toch enige verzamelwaarde hebben.
EN
2. Die 2% of 3% extra uw uiteindelijke rendement sowieso nauwelijks zal beïnvloeden.

De meeste van deze munten staan bovendien vandaag in de aanbieding met een lagere premie dan voorheen, geldig zolang onze voorraad strekt.