Goudprijzen blijven onder druk

De goudprijzen blijven onder druk staan. Vorige vrijdag noteerden ze aan het laagste punt in de sessie. Dat had te maken met cijfers die werden bekendgemaakt in de Verenigde Staten. De cijfers over de producentenprijzen waren immers veel hoger dan verwacht.

Het Amerikaanse departement van arbeid gaf immers aan dat de PPI met 0,6% is gestegen in oktober na een stijging met 0,2% in september. De cijfers waren sterker dan verwacht aangezien economen slechts een toename van 0,2% hadden ingecalculeerd.

De core PPI, die geen rekening houdt met de volatiele voedings- en energiekosten, steeg ook meer dan verwacht. Die stijging bedroeg 0,5% de vorige maand na een stijging met 0,2% in september. Economen hadden eerder gemikt op een stijging met 0,2%.

De goudprijzen stonden al onder druk naar aanloop van de cijfers en verloren verder terrein na de inflatiecijfers over de groothandel. De december goudfutures noteerden voor het laatst op 1213 USD per ounce. Een daling met 1% over de dag.

Het is een feit dat er al wat technische schade is toegebracht aan de goudprijzen. Dat is een feit waar we niet omheen kunnen.

Op lange termijn blijft de situatie echter uitermate gunstig.

[xyz-ihs snippet=”promo”]