Goud ruilen voor aandelen?

Mijn mailboxindicator geeft een koopsignaal. De twijfel bij beleggers zit er weer goed in. Mooi zo.

Twijfel was er ook begin augustus toen ik je schreef om wat winsten van tafel te nemen na de ongekende run-up in de mijnaandelen:

“GDX steeg van $16 naar $44, dat is een stijging van $28. Tijdens een correctie kan 40% tot 60% van die opgebouwde winst weer verloren gaan. Concreet betekent dat een daling van $11 tot $16 of 25% tot 40%.”

Beleggers wilden over het algemeen natuurlijk niet weten van verkopen. Dan zou men de verdere stijgingen van de mijnaandelen missen. Nu verkopen? Komaan he kerel, het feestje is nog maar pas begonnen!

Ja, ja, the sky was weer de limit, en dan weet je dat een top nabij is.

Ondertussen is GDX (de bredere goudmijn-ETF) $12 in waarde gedaald sinds de top en het sentiment zit weer dichtbij een dieptepunt.

Ik merk het ook aan de mails die ik binnen krijg. Lezers mailen mij dat ze goud verkocht hebben voor bitcoins, vastgoed of … erger nog … aandelen!

Stuk voor stuk activa die nooit hoger hebben genoteerd dan nu.

Vooral aandelen vind ik behoorlijk absurd geprijsd. We verkeren in de grootste economische krimp sinds de jaren ‘30 terwijl de Dow Jones gisteren een nieuwe all-time high optekende.

Ook de waarderingen van aandelen waren nooit hoger dan vandaag. Dit is echt een bubbel van epische proporties en als belegger kan je maar beter zorgen dat je zover mogelijk uit de buurt bent wanneer de naald erin gaat.

Trouwens, de stijging van de beurs sinds maart kan je alleen maar uitleggen door de ongekende acties van de centrale banken.

Ik zou niet weten hoe je anders kan verklaren dat aandelen noteren aan all-time highs terwijl de economie een dreun van jewelste kreeg.

Van alle dollars die momenteel in omloop zijn, werden er 21% dit jaar geprint. Dat zegt genoeg, zeker?

Dus ik zou echt niet weten waar ik beter met mijn centen zit dan in de edelmetalen.

Als de prijzen van allerhande activa hoger worden gedreven door een stijgende geldhoeveelheid, kan je maar beter focussen op de nummer één inflatiebelegging.

Het zal misschien momenteel niet zo aanvoelen, maar goud heeft er een degelijk jaar opzitten. De prijs ging 23% hoger in 2020. Zilver deed met 33% nog beter.

De stier heeft de zwakke handjes weer van zich afgeschud momenteel waardoor de bull-market in alle hevigheid verder gezet kan worden. Ik verwacht een spectaculair 2021 en wie nog cash te spenderen heeft, heeft hier een unieke mogelijkheid.

Zet hier je cash aan het werk