Laatste kans: de trein vertrekt

Afgelopen woensdag schreef ik je: “Triple tops almost never hold.”

En ik voorspelde een uitbraak van de prijs omdat de goud/zilver-ratio net door zijn steun was gegaan, een teken van kracht.

Het was duidelijk dat de zilverprijs zich gereed maakte om de $30 te slopen en twee dagen later was het al van dat. 

De zilverprijs ging niet alleen door de $30 vrijdag, maar schoot in één ruk door naar een slotstand van $31,5. 

Een stijging van $2 per ounce of 6,7%. Het is één van de grootste stijgingen van zilver die ik al zag! 

Ik ben momenteel dankbaar voor het verloop van de zilverprijs van de voorbije jaren. 

Het was frustrerend hoe de prijs bijna 4 jaar lang consolideerde tussen de $20 en $30 maar dit gaf me wel de kans om iedere dip aan te grijpen en meer zilver te kopen. Die frustrerende consolidatie bood me de tijd om jarenlang te blijven accumuleren waardoor ik nu op een gigantische positie zit. 

En ik ben dankbaar voor de crash richting $10 per ounce aan het begin van de Coronacrisis. 

Begin dit jaar schreef ik je al het volgende:

“Ik ben al een aantal jaren fysiek zilver (netjes opgeslagen in Zwitserland) aan het accumuleren. Telkens wanneer zilver sterk corrigeerde, kocht ik bij.

Bijna de helft van de ounces die ik bezit, werden gekocht tijdens het dieptepunt van de Coronacrisis. Ik heb daarover de dag erna bericht in deze nieuwsbrief. 

Het gevolg is dat ik inmiddels 42% van mijn portefeuille in zilver heb zitten. Dat is nogal wat natuurlijk.” 

Ik heb het net eens nagekeken en ik schreef sinds 2020 maar liefst 236 keer over zilver. 

Het is een nagel waar ik op ben blijven kloppen, maar toch had ik een maand geleden nog steeds het gevoel dat ik niet genoeg heb gedaan. Dat ik meer had kunnen doen om je te overtuigen van de ongekende kans die voor ons ligt. 

En dus kwam ik toen met een ultieme poging om je te overtuigen zilver te kopen vooraleer de prijs definitief zou uitbreken. 

Ik stuurde je 6 dagen lang een e-mail waarin ik je steeds één belangrijke reden gaf om zilver te kopen. 

Ik heb deze e-mails later gebundeld in één PDF: De case voor $300 zilver.

En ik garandeer je hier en nu dat ik over enkele  weken of maanden … als de zilverprijs richting de $40 per ounce schiet … vragen zal krijgen of het nu te laat is om zilver te kopen. 

Zo gaat het namelijk altijd.

Beleggers kopen alleen wat stijgt en zolang een belegging daalt (en dus aantrekkelijk is), moet de massa er niet van weten. Pas als de prijs begint te stijgen, komt de interesse.

Bij Goud999 kunnen ze er inmiddels van meepraten. De voorbije weken werd er namelijk meer zilver door klanten VERKOCHT dan gekocht. 

De prijs zat vier jaar gevangen tussen de $20 en de $30. Vier frustrerende jaren. En in de weken voor de grote uitbraak hebben ze het gehad en dumpen ze hun zilver. 

ON-GE-LOOF-LIJK! 

Kijk, de uitbraak in zilver is er. Nu.

Dit is werkelijk de laatste echte goede kans die je krijgt om zilver te kopen. De trein is in beweging en staat op het punt om het station te verlaten. Als je je een klein beetje haast, kan je er nog op springen. Maar dan moet het wel nu gebeuren. Wacht nog een beetje en de kans is gepasseerd. Wellicht definitief deze keer. 

Ik heb er jaren over geschreven, maar ik ben niet het soort belegger die achter de koersen van beleggingen gaat lopen. Ik ben een contrarian en koop wanneer anderen geen interesse hebben. 

Eens de massa in de markt komt, stop ik met kopen en leun ik achterover terwijl de koersen stijgen tot het niveau waar ik aan verkopen denk. 

Dit is dus wellicht de laatste keer dat ik voluit met een koopadvies voor zilver eindig. Eens de prijs verder door schiet, zal je er mij nog amper over horen. 

Wie me dan vraagt of het te laat is om te kopen, krijgt te horen dat je vier jaar lang de kans had om goedkoop in te stappen en je de trein gemist hebt. Pech dan. 

Er komt altijd wel weer een nieuwe trein, maar zilver beschouwde ik zelf toch als once in a lifetime. Dit is waarom ik er meer dan 40% van mijn portefeuille in pompte. Nooit eerder investeerde ik zo’n groot deel in één positie. 

Fysiek zilver aankopen en veilig bewaren, doe ik via goud999safe.