Geen rally voor goud tot medio 2019

De goudprijzen zitten in het slop, dat weet iedereen ondertussen wel. De meningen van de analisten lopen ondertussen uiteen. We hebben hier al verschillende blogs gepost waarin analisten positief zijn voor de goudprijs. Anderen zien het minder zitten.

Vandaag geven we de mening weer van Capital Economics. Zij zeggen dat de serieus gedaalde goudprijzen van deze zomer geen serieuze boost zullen krijgen tot halverwege volgend jaar. Zij verlagen ondertussen ook hun voorspellingen voor het einde van 2018 van 1300 naar 1200 USD per ounce.

De daling van de goudprijs dit jaar is voornamelijk te wijten aan de US dollar, die volgens het analistenteam zal blijven stijgen tot het einde van het jaar.

Alles heeft te maken met de voorkeur van beleggers voor veilige havens. Blijkbaar ziet een significant deel van de beleggers de goudprijs niet langer zitten als veilige haven. Dat is jammer, want zo verliezen ze de functie van het goud uit het oog.

De analisten zien hier dus niet meteen verandering in komen. Zij zijn er immers van overtuigd dat de dollar sterk zal blijven in 2019 en dat de groei van de vraag naar juwelen zal blijven dalen. Daarom hebben zij dan ook hun voorspellingen verlaagd.

Verder geven zij nog mee dat een hogere USD de goudbeleggingen in de opkomende landen ook duurder maakt in lokale valuta. Vooral China en India hebben hier onder te lijden. Dit zijn doorgaans grote kopers van goud, en de vraag naar juwelen is daar al laag omwille van de lagere economische groei.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999