Zitten goud en zilver in een neerwaarts traject?

De afgelopen weken en maanden was er heel wat enthousiasme over de goud- en zilverprijs. Gisteren, dinsdag, verdween dat enthousiasme over de goudprijs echter weer als sneeuw voor de zon. Er was immers een sell-off van 25 USD te betreuren. Hierdoor kropen heel wat gold bulls opnieuw in hun schulp. Al degene die zeiden dat er een nieuwe bullmarket zou komen, werden bang.

Dat is bijzonder jammer. Het toont ook vooral aan dat het op de eerste plaats te mensen waren met zwakke handjes die als eerste de handdoek in de ring wierpen.

Wanneer we kijken naar de technische factoren, dan werd het al een hele tijd duidelijk dat het pricingmodel aangaf dat 1520 het weerstandsniveau zou zijn voor goud en 18,10 USD bij zilver. Op één dag braken beide edelmetalen door naar de steunlijn. Het is nu mogelijk dat ze nog lager gaan.

Hoe moet het nu verder met beide edelmetalen? Wel, de komende dagen zullen we daar al wat meer informatie over krijgen. Of we een grote move krijgen voor beide edelmetalen valt nog af te wachten. De afgelopen maanden waren beleggers wel bijzonder optimistisch geworden.

Ook de goudmijnaandelen lagen de jongste dagen zwak op koers. Dat was ook al een teken aan de wand. We zullen zien hoe het afloopt, maar een prestatie zoals bij rhodium en palladium hoeven beleggers voorlopig nog niet te verwachten…