Zilverprijs fors gedaald, wat nu?

Begin dit jaar zagen we een forse rally van de zilverprijzen. Sinds de maand juli is de volatiliteit van de zilverprijs echter enorm toegenomen. Beleggers vragen zich dus af wat er scheelt, en of de prijs van de grondstof niet zal blijven dalen.

Het keerpunt is juli, en dat is geen toeval. In die maand zijn de economische omstandigheden in de Verenigde Staten, Europa, China en het VK gaan verbeteren. De economie trekt aan, en daardoor zijn beleggers meer aandelen gaan kopen, zeker nu het monetaire beleid nog altijd soepel blijft. Aandelen zijn in zekere zin concurrentie voor edelmetalen. Op dat moment kijken beleggers eerder naar rendement in plaats van naar de bescherming van hun centen.

Inderdaad, de ongerustheid begin dit jaar had te maken met de economische problemen op wereldschaal. We weten allemaal nog hoe slecht het jaar begon in januari toen de Chinese beurs crashte en voor enorm veel ongerustheid zorgde. Wanneer zulke dingen gebeuren, kijken beleggers altijd op de eerste plaats naar manieren om hun activa te beveiligen. Vanaf juli begon de risicoappetijt dan ook enorm toe te nemen.

De zilverprijs doet het momenteel niet schitterend, maar er is geen reden tot paniek. Beleggers moeten immers rekening houden met blijvende economische schade en dipjes. De onderliggende fundamentals van het systeem blijven nog steeds zwak, en het meest verontrustende is zeker dat het tegenpartijrisico enorm hoog is. Bijna alle beleggingen hebben een tegenpartijrisico, of het nu gaat over obligaties, cash op de bank, aandelen, vastgoed. Altijd zit er wel iemand tussen jou en je belegging.

Laat dat nu meteen een van de sterkste punten van goud en zilver zijn. Met edelmetalen heb je dat probleem niet. Daar kan je als eigenaar gerust zijn dat je belegging door niemand kan worden afgepakt. Er zijn nog veel factoren die ervoor zorgen dat zilver een ijzersterke belegging blijft.

Ondertussen kan je een Monsterbox met prachtige zilveren Philarmonikers oppikken aan bijzonder interessante prijzen. Kijk eens rond op onze website om te zien wat we allemaal in de aanbieding hebben!

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]