Waar is goud nog goed voor?

Goud is voor niks meer nodig. Het brengt niks op, het kost alleen maar geld. Bovendien kan de staat het komen afpakken, of komen er dieven bij je langs. Aandelen zijn veel beter, en zilver is nog slechter op lange termijn.

Je ziet, over edelmetalen zijn er nog heel wat vooroordelen. Beleggers hebben een beperkte kennis over edelmetalen. Vlamingen en Nederlanders die beleggen in goud zijn een zeer kleine minderheid, die weliswaar goed geïnformeerd is. De brede middenklasse belegt helemaal niet in goud. Ze vinden het een omslachtige operatie, die bovendien weinig opbrengt. Want de meeste beleggers zien het niet zitten om effectief goud op te vragen en er fysiek in te beleggen.

Wat een fout is dat! Want op lange termijn hoort goud (en ook zilver) zonder enige twijfel thuis in een gespreide beleggingsportefeuille.

Zeker in deze tijden, waarin het tegenpartijrisico enorm is. Dat beseffen de meeste beleggers helemaal onvoldoende.

Ze zijn ervan overtuigd dat hun geld veilig staat op de bank, maar niets is minder waar. Geld bewaren op de bank is zelfs nog een van de onveiligste zaken die er zijn. Op het moment dat je je geld op de bank zet, word je een schuldeiser van de bank. Ook aandelen en andere effecten vallen in theorie buiten het faillissement van een bank, maar ook dat is niet echt geruststellend.

Blijven er dan nog over: goud en zilver, in fysieke vorm weliswaar! Dat zijn de beste manieren om ervoor te zorgen dat je geld op lange termijn niet alleen veilig is, maar ook een meerwaarde kan opleveren. En het mooiste is dat je het edelmetaal overal ter wereld kan verkopen indien je je meerwaarde wil cashen. Dat is het mooiste aan edelmetaal. Het is de enige echte wereldwijde valuta ter wereld!

Goud is dus zeker nog voor iets goed, en voor iets heel fundamenteels: voor het bewaren van je welvaart!

 

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.