Dollar lager, goud hoger

Het was vroeger een klassieker: goud reageert op de dollar. De inverse correlatie tussen het goud en de dollar is een factor die we toch niet mogen negeren. Hij gaat niet altijd op, maar de link is en blijft er wel.

Dinsdag ging de goudprijs in de Europese handel mooi hoger, nadat de Amerikaanse dollar wat pluimen moest prijsgeven. De Amerikaanse munt noteerde toen immers op het hoogste peil in maar liefst zeven maand. Dat verhoogt de aantrekkelijkheid van het goud als belegging.

De goudprijs voor levering in december op de Comex ging 0,47% hoger tot 1262,55 USD per ounce. De dollarindex, die een graadmeter is voor de waarde van de Amerikaanse munt tegenover een mandje andere valuta’s, ging 0,15% lager tot 97,71 punten op dinsdag. Tijdens de sessie werd een hoogtepunt van 98,15 bereikt.

De markten prijzen op dit moment een waarschijnlijkheid van 70% in voor een Amerikaanse renteverhoging. Maar dat is echter niet de kern van de zaak. Het feit is namelijk dat de centrale banken in Europa en de VS hun balans blijven opblazen, wat er ook gebeurt. Het is duidelijk dat er geen enkele bereidheid is om de fiscale austeriteit toe te passen. Beleggers die in goud beleggen, moeten ook weten dat de negatieve correlatie tussen goud en de Amerikaanse dollar weliswaar zal blijven bestaan, maar dat je ook moet redeneren dat je je koopkracht in euro bewaart.

Het is immers in de toekomst best mogelijk dat er een evenement plaatsvindt op de financiële markten waardoor de koopkracht van de euro onder zware druk komt te staan. We denken bijvoorbeeld aan hyperinflatie, een gebeurtenis die volstrekt dodelijk is voor een munt.

Zulke zaken zijn in de toekomst niet uit te sluiten, wel integendeel! Wapen je er tegen met een flinke positie in fysiek goud en zilver. Je vermogen zal je er dankbaar om zijn.

Kijk meteen rond in onze shop wat we te bieden hebben!

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999