Zilvermarkt begint erg sterk aan meimaand

Ole Hansen, hoofd grondstoffenstrategie bij Saxo Bank, merkte dinsdag in een rapport op dat de zilvermarkt de week begon met de sterkste stijging sinds begin februari, toen de prijzen naar een hoogste punt in twee maanden stegen, tot boven de 27 dollar per ounce.

Hansen voegde toe dat de prijsactie van maandag in zilver een kritische technische doorbraak was voor het edelmetaal.

Hoewel zilver is gedaald vanaf het hoogtepunt van maandag, zegt Hansen dat het nog steeds boven een cruciale steun staat na de uitbraak.

Juli zilver futures noteerden laatst op $26.97 per ounce.

“Zilver heeft al eerder laten zien wat het kan doen wanneer het momentum vindt. Eerst moet het edelmetaal echter nog steun vinden boven de 26,60,” zei Hansen in een commentaar aan Kitco News.

Hansen voegde toe dat zilver nieuwe interesse van investeerders aantrekt nu de industriële vraag naar edelmetalen blijft groeien.

“Stijgende groeiverwachtingen samen met het vooruitzicht van door overheden ondersteunde infrastructuurplannen, evenals de groene transformatie en reflatie focus, hebben allemaal bijgedragen aan een sterke rally van industriële en platina groep metalen in 2021.

Zilver zit tussen hamer en aambeeld, waarbij de markt worstelt met de vraag of de impact van industriële metalen zwaarder moet wegen dan die van goud,” zei hij in zijn dinsdag uitgebracht rapport.

Zilver is in historisch perspectief nog steeds bijzonder goedkoop en heeft zeker in fysieke vorm alles wat een belegger wil: value, tastbaar en prachtig.

Bron: Kitco.com