Zilver staat klaar voor een fikse rally

Goud is het edelmetaal par excellence. Het is een fysieke bescherming tegen allerhande problemen die je kan tegenkomen bij het beheer van je vermogen. We denken daarbij vooral aan de faling van valuta, centrale banken die helemaal de verkeerde richting uitgaan, of een plotse opstoot van inflatie.

In die zin moet goud het leeuwendeel uitmaken van je positie in edelmetaal. Het is immers bijzonder compact, deelbaar en kan nooit vernietigd worden. Op die manier kan je een heel grote waarde opslaan binnen een compacte ruimte.

Zilver is veel goedkoper dan goud, en dat heeft een bepaalde reden. Zilver komt immers veel vaker voor in de aardkorst dan goud, en is een  bijproduct van de ontginning van goud en koper.

Maar mensen gaan al te vaak aan zilver voorbij, want het is een edelmetaal met een enorme waarde. Wist je bijvoorbeeld dat in heel veel talen “geld” hetzelfde woord heeft als “zilver”? Dat is bijvoorbeeld het geval in het Frans, maar ook in het Spaans en andere talen.

Zilver is zo goedkoop omdat het ten onrechte uitsluitend als een industrieel metaal, maar zilver heeft ook monetaire eigenschappen. In die zin wordt het verwaarloosd door beleggers.

Terwijl er bijzonder weinig beleggers zijn die goud in hun portefeuille hebben, is dat nog veel minder het geval voor zilver. Dat is echt een nichebelegging.

Zilver is ook veel volatieler dan goud en daardoor worden veel mensen afgeschrikt door het witte edelmetaal. Volatiliteit kan ook rijmen met opportuniteit en in die zin heel wat kansen bieden.

Die kansen bieden zich vandaag duidelijk aan. Beleggers moeten niet twijfelen wanneer zilver zo goedkoop is als vandaag. Dat biedt enorme kansen op een grote meerwaarde op langere termijn.

Zilverbeleggers hebben een ruime keuze. Er zijn veel prachtige munten die perfecte beleggingsvehikels zijn. Denk maar aan Philarmonikers of Eagles.

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]