Zilver officieel best presterende asset van 2017!

Het sentiment voor Amerikaanse aandelen bereikt ondertussen een toppunt. De kwetsbaarheid van de markt is ondertussen aanzienlijk. Heel wat optimisme is de afgelopen twee weken in de markten geslopen.

Maar niet iedereen is er heel gerust op blijkbaar. Veel beleggers hedgen hun portefeuilles met goud en zilver. Year to date hebben zilverbeleggers trouwens de beste prestaties opgetekend van allemaal; een year to date winst van 14,64%. Platina komt op de tweede plaats en tekent een YTD winst op van 13,59%. Goud is het zevende best presterende actief met een YTD winst van 8,98%.

Je moet deze prestaties uiteraard wel in perspectief zetten indien je ze terdege wil vergelijken. De Amerikaanse richtinggevende index, de S&P 500, is ongeveer met 5,43% gestegen dit jaar.

Je kan dus wel met recht en reden zeggen dat edelmetalen het aanzienlijk beter hebben gedaan dan de brede aandelenmarkten, obligaties en energie. Het grootste deel van de prestaties kunnen we toeschrijven aan de ‘flight to quality’, het zoeken naar assets met de laagste risico’s op elk vlak. Hoewel Amerikaanse aandelen goed hebben gepresteerd, blijven ze wel volatiel.

Eigenlijk is het verrassend dat edelmetalen het nog niet veel beter hebben gedaan dan we tot hier toe hebben gezien. De geopolitieke risico’s blijven enorm. Goud en zilver zouden eigenlijk met tientallen procenten gestegen moeten zijn als je allemaal beschouwt wat er in de wereld aan het gebeuren is.

Een goed uitgebalanceerde portefeuille heeft steeds een flinke weging goud in portefeuille, en in mindere mate zilver. Afhankelijk van de omstandigheden kan die weging verhoogd of verlaagd worden. In deze omstandigheden en tijden lijkt het ons aangewezen om de portie goud en zilver zeer significant te houden.

De prestaties van de edelmetalen sinds het jaarbegin spreken dan ook voor zich.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999