Zilver fors gedumpt op de markten!

Wow, het was een gewelddadige dag voor zilver op de internationale edelmetaalmarkten! Het witte metaal ging 85 cent naar beneden tot 17,70 USD en de goudprijs ging ook sterk lager tot 1232 USD per ounce.

De boosdoeners? De vooruitzichten op een renteverhoging in maart. De kans is nu toegenomen tot 90% en het ziet er dus sterk naar uit dat we binnen minder dan 2 weken de volgende renteverhoging zien.

Zilver en goud kregen fors te lijden onder dit vooruitzicht, maar dat is een klassieker. Telkens wanneer men spreekt over een renteverhoging, zien we beide edelmetalen lager gaan. Dat is een begrijpelijke en zelfs emotionele reactie van de financiële markten, maar in feite overbodig en zelfs onnodig.

Want wat hebben we in het verleden gezien? Dat goud en zilver na een renteverhoging wel degelijk goed hebben gepresteerd. Want in de huidige omstandigheden zien we dat de inflatie fors aan het toenemen is. Zowel zilver als goud is een prima indekking tegen deze zaken.

Zilver is altijd volatieler geweest dan goud, en ook veel gemakkelijker te manipuleren. Wat is het resultaat? Dat zilver nu opnieuw de uitbraak op 18 dollar per ounce aan het testen is. Toeval of niet, maar dat is meteen ook het 200-daagse gemiddelde van de zilverprijs. Je mag er gif op innemen dat de bullion banks al het papier dat ze hebben op de markt zullen dumpen om er voor te zorgen dat de zilverprijs fors lager gaat. Op die manier gaan ook de algo’s weer in stelling komen, en gaan ze zilver proberen te duwen tot 16 dollar per ounce.

De goudprijs van zijn kant moet net boven 1230 boven om geen grote technische schade op te lopen, maar voorlopig ziet het er naar uit dat dit niveau zonder veel problemen overeind zal blijven.

Conclusie? Fundamenteel is er voor de goud- en zilverprijs niets veranderd, maar je weet dat zilver gevoeliger is prijsschokken. Daardoor zal zilver ook feller reageren. Het is alleen maar een extra kans om goedkoper zilver in te slaan, dus maak je geen zorgen over die volatiliteit, maar benut ze!

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999