Stijgende rentes: geen probleem!

Goudbeleggers maken zich heel wat zorgen over de stijgende rentevoeten. Ze denken dat de rentevoeten in competitie zullen gaan met de edelmetalen. Dat lijkt op het eerste gezicht logisch: door een positieve reële rentevoet worden edelmetalen relatief gezien minder aantrekkelijk.

In het verleden is dat echter helemaal niet het geval geweest, integendeel. Goud heeft op bepaalde momenten de beste prestaties neergezet wanneer de rentevoeten aan het stijgen gingen. Onlangs was er een bijzonder interessant interview met de CEO van Goldcorp, David Garofalo.

In dit interview toonde hij zich helemaal niet bezorgd over de stijgende rentevoeten. Hij verwoordde het als volgt: “ik geloof niet dat iemand denkt dat we in een klimaat zitten waar de rentevoeten aanzienlijk zullen gaan stijgen. Het economische herstel wereldwijd is veel te fragiel,” argumenteerde hij in een video die werd opgenomen door Kitco News. Het interview werd opgenomen in de marge van de BMO Metals & Mining Conferentie.

Hij is vrij uitgesproken over de evolutie van de rentevoeten: “op het eind van de dag zullen de reële rentevoeten nog steeds in negatief territorium zitten, als je weet dat de inflatie gaat beginnen te stijgen.”

Meer nog dan inflatie geven immers de reële rentevoeten de richting aan voor de evolutie van de goudprijs. De centrale banken zullen niet toelaten dat de reële rentevoeten positief gaan. Daarvoor is er veel te veel schuld in het systeem.

Er is dus nog steeds maar één alternatief voor wie zijn vermogen wil beschermen tegen de fratsen van de centrale bankiers: beleggen in reële activa.

Daar horen vastgoed en aandelen bij, maar op de eerste plaats edelmetalen zoals goud, zilver en ook een klein beetje platina. Hierdoor wordt uw vermogen beschermd tegen inflatie, geopolitieke risico’s en ook tegen tegenpartijrisico. Er staat immers niemand tussen u en uw goud, zodat u steeds op beide oren kunt slapen wanneer er weer eens een bank in de problemen komt.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999