Zilver naar 140 dollar tegen 2019!

Zilver is een metaal dat een tweevoudige rol speelt. Enerzijds is het een monetair metaal. In heel veel talen betekent zilver hetzelfde als geld. Denken we maar aan het Frans (argent) en het Spaans (plata). Ook heeft het zilver sterke industriële toepassingen, die gaan van zonne-energie tot toepassingen voor elektrische geleiding en isolatie. De recente housing data die afkomstig waren uit de Verenigde Staten werden als positief gezien voor het metaal.

Heel veel traders kijken ook naar de pending home sales, die bijzonder goed waren, en ook de verkopen van nieuwe woningen was bijzonder goed. Dat is allemaal van die aard om zilver hoger te stuwen. Vanuit het standpunt van deze traders is dit ook eerder een industriële toepassing.

Het housing report volgt op nieuws van de Royal Canadian Mint. Die maakte bekend dat de Silver Maple munten in het eerste kwartaal een forse verkooptoename hebben laten zien. Bovendien maakte Thomson Reuters GFMS en het Silver Institute een sterke vraag-aanbod verhouding bekend.

Ook hebben grote beleggingsfirma’s en beleggingsbanken hun doelstellingen opgetrokken. Denken we maar aan CPM Group, Bank of America Merrill Lunch en Deutsche Bank.

Bovendien komen er ook positieve geluiden van de CEO’s van zilvermijnbedrijven. Zo kwam de CEO van First Majestic Silver, Keith Neumeyer, onlangs naar buiten met zeer sterke voorspellingen voor de zilverprijs. Voor de middellange termijn gelooft hij dat we de bodem gezien hebben. Hij denkt dat we aan het begin staan van een nieuwe stierenmarkt in een zeer cyclische markt. De goudprijzen doen er ook veel goed aan, en dat helpt de zilverprijs. Hij denkt dat we het jaar afsluiten richting 20 dollar voor zilver en 1500 dollar voor het goud.

Op langere termijn is de voorspelling zelfs nog positiever. Daar voorspelt de CEO maar liefst 140 dollar tegen 2019! Dat is bijna drie keer zoveel als de laatste piek van 50 dollar per ounce die we zagen in 2011. De hoogste projectie bij analisten ondervraagd door Bloomberg is 57 dollar per ounce in 2019.

De doelstelling van 20 dollar voor de nabije toekomst lijkt helemaal niet van de pot gerukt. De doelstelling van 140 dollar lijkt vergezocht, maar als de bull market echt van start gaat, dan kan niks zilver nog tegenhouden!

 

[xyz-ihs snippet=”promo”]