Zilver lijkt klaar voor uitbraak

Zilver is het kleine broertje van goud en in die zin heeft het minder de connotatie van een ‘monetair metaal’. De reden is voornamelijk dat goud op de balansen van de centrale banken staat, terwijl zilver in zekere zin vooral een industrieel metaal is dat wordt gebruikt voor allerhande toepassingen, gaande van geneeskunde  tot zonnepanelen en dergelijke.

Zilver lijkt nu klaar voor een forse uitbraak naar boven toe. Een doorbraak door de hoogtepunten van 2017 kan wel eens voor een aanzienlijk vuurwerk zorgen en een koersstijging boven de 21 USD per ounce uitlokken.

Als we kijken naar de zilver/goud ratio, dan zou zilver wel eens als een raket de lucht kunnen inschieten. Goud is immers tegelijkertijd een grondstof en een valuta, en een opslag van waarde op lange termijn. Het is in die hoedanigheid een symbool van welvaart.

Zilver heeft in vele talen dezelfde betekenis als ‘geld’, maar wordt door veel beleggers en marktwaarnemers niet als dusdanig beschouwd. Een van de belangrijkste twistpunten van de presidentsverkiezingen in de VS was bijvoorbeeld het feit of er goud of zilver moest worden gebruikt om de waarde van de Amerikaanse dollar te waarborgen. Zo gaf William Jennings Bryant de voorkeur aan een zilverstandaard terwijl William McKinley goud voorop zette.

Zilver is een volatiel beestje, veel volatieler dan goud, daar moet je je van bewust zijn. De prijs van zilver heeft gefluctueerd tussen 4,015 USD per ounce tot meer dan 49,8 USD per ounce in 2000 terwijl goud heeft geschommeld tussen 255 en 1920 USD.

De volatiliteit van zilver biedt ook kansen voor beleggers. Het betekent dat je bij erg lage prijzen meer metaal kunt kopen. Zilver herstelt ook veel sneller en het ziet er naar uit dat we momenteel nu op de vooravond staan van een zeer mooie rally. Beleggers moeten zich positioneren en zilver bijkopen voor hun portefeuille.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999