Mobius: goud zal profiteren van verbod op cryptocurrencies

Door een onvermijdelijke ‘crackdown’ op cryptocurrencies van de overheden zal de goudrush een feit zijn. Dat zegt Mark Mobius, een van de belangrijkste kenners van de opkomende markten.

De digitale munten lopen in het vizier van de overheden, en vooral door het feit dat ze worden ingezet om illegale activiteiten te financieren. Dat zegt de topman van Templeton Emerging Market Group aan Bloomberg.

De cryptomunten beginnen volgens hem uit de hand te lopen en dat zal de overheden in de hele wereld niet ontgaan, zegt Mobius. Er zal volgens hem een belangrijke rol zijn weggelegd voor goud. Dat is immers een actief dat helemaal buiten het systeem staat terwijl je voor cryptocurrencies toch nog altijd een elektronisch systeem nodig hebt.

De belangrijkste reden voor de strijd tegen de cryptocurrencies heeft volgens Mobius te maken met het feit dat deze vaak gebruikt worden voor terroristische activiteiten en andere zaken die het daglicht niet mogen zien, zoals drughandel.

Dat zie je al in landen zoals China. Daar kondigde de People’s Bank of China zelfs al aan dat initial coin offering illegaal zijn. Ze roept op om dergelijke activiteiten onmiddellijk een halt toe te roepen. Het nieuws veroorzaakte een schokgolf bij beleggers en daardoor zakte de digitale munt met maar liefst 11,4% op één dag tijd.

De PBOC baseerde haar beslissing op een onderzoek dat stelde dat ICO’s de financiële orde verstoren en moeten worden verbannen.

Goud is een bijzonder eenvoudige belegging en je hoeft geen technische details te bestuderen zoals bij goud. Dat is het grootste voordeel. Goud zit in geen enkel systeem en daardoor is er ook geen tegenpartijrisico. In deze tijden is dat een enorme troef.

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.