Zilver kan naar 100 USD

Een van de meest wijdverspreide misvattingen over zilver is dat het steeds voldoende beschikbaar is. Zilver is een bijproduct van de ontginning van enkele basismetalen en is schaarser dan men denkt.

Momenteel zitten we in een goud bullmarket waar niemand echt op let. Je kan heus niet zeggen dat iedereen staat te springen om goud te kopen, wel integendeel.

Er is immers enorm veel scepticisme over deze markt. Voor zilver geldt dat zeker. Beleggers zijn weinig geïnteresseerd in zilver, maar dat is ten onrechte. Zilver betekent immers in verschillende talen ‘geld’ en daarom is het dan ook zo interessant als belegging op lange termijn.

Wanneer we kijken naar de historische verhoudingen tussen de prijs van goud en zilver, dan zien we dat deze ratio zowat 1:10 bedraagt. Daar zijn we op dit moment nog een heel stuk van verwijderd.

Het heeft ook te maken met de voorgeschiedenis van het zilver. Zilver is in het verleden immers bijzonder volatiel geweest. De bokkensprongen van het zilver zijn ondertussen bij iedereen wel bekend.

Daardoor hebben vele beleggers zich dan ook verbrand aan dit edelmetaal, en deze ingesteldheid is jammer.

Zilver is veel volatieler maar wanneer de goud bullmarket echt van start gaat, dan zullen beleggers overschakelen naar zilver omdat goud gewoonweg te duur is geworden. En dan zal je pas iets zien met zilver.

Zilver is nog steeds spotgoedkoop en de kans om te kopen is nu.