Zilver gaat 2-jarig hoogtepunt aanvallen

De zilverfutures deden het gisteren, woensdag dus, alweer schitterend. De prestaties sinds het jaarbegin zijn echt fenomenaal te noemen, en zilver doet het nog beter dan goud. Zilver staat nu gereed om het hoogste niveau in twee jaar tijd aan te vallen, en dat komt doordat de Amerikaanse aandelenbeurzen even een pauze moeten nemen na de sterke rit die ze de afgelopen dagen hebben gemaakt. De recente rally van de Amerikaanse aandelenkoersen had ervoor gezorgd dat beleggers weer even ‘aandelen minded’ waren, en eerder in deze activaklasse gingen beleggen in plaats van in goud en zilver.

Edelmetalen worden immers ook vaak gebruikt door beleggers om posities in risicovolle activa zoals aandelen af te dekken. Ook de goudprijs liet zich woensdag niet onbetuigd en ging naar een koers van maar liefst 1344 USD per ounce, nadat de jongste enquête van het Beige Book van de Fed vragen opriep over de gezondheid van de Amerikaanse economie in de tweede helft van dit jaar. Dat verkleint nog maar eens de waarschijnlijkheid dat we een renteverhoging zullen zien. Zoals jullie weten zijn aanhoudend lage rentevoeten een echte zegen voor goud en zilver.

Wat ook interessant zal zijn, is te observeren hoe de goud- en zilverprijzen zich zullen gedragen indien de aandelenbeurzen goed blijven presteren. Indien beide activaklassen samen goed presteren, dan mag je er gif op innemen dat we een nieuwe golf van inflatie over ons zullen heen krijgen, die zich niet noodzakelijk manifesteert in hogere consumptieprijzen, maar in een hoger niveau van activaprijzen in het algemeen.

Net daarom moet je goud en zilver in portefeuille hebben, want er zijn weinig andere activa die zo goed presteren in een dergelijk klimaat.

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999