Belangrijke support op 1312 USD voor goud

Een belangrijke technische ondersteuning voor het goud ligt momenteel op 1312 USD per ounce. Dat zeggen de analisten van Jefferies. Een correctie zou trouwens geen belangrijke schade toebrengen aan het technische plaatje voor het goud. De afgelopen weken en maanden zijn we immers behoorlijk fors gestegen. Dat vraagt om een correctie, die gezond kan zijn.

Tezelfdertijd zegt de analist ook dat het goud dit jaar kan doorstijgen naar 1400 USD per ounce, volgens een recente researchnota. De analisten hebben hun koersdoel voor het gele metaal trouwens fors opgetrokken, want ervoor lag het koersdoel voor goud op 1200 USD per troy ounce. De groep verwacht dat dit cijfer nu de gemiddelde prijs zal zijn in het vierde kwartaal.

De analisten verwachten vooral dat goud een belangrijke rol zal spelen als activaklasse die niet gecorreleerd is met andere beleggingen, zoals aandelen en obligaties.

Dezelfde analisten zijn trouwens niet alleen bijzonder positief voor het goud en het zilver, maar ook voor de goudmijnaandelen. Hoewel de HUI-index het sinds het jaarbegin bijzonder goed heeft gedaan, zijn de vooruitzichten voor deze sector nog altijd bijzonder positief.

Voor het zilver zien de analisten van Jefferies dan weer donkere wolken opduiken aan de horizon. De zilverprijs is volgens hen bijzonder kwetsbaar voor een grote correctie op korte termijn. De prijzen voor het industriële metaal zijn immers deze maand al met meer dan 9% gestegen. Op technische basis moet het zilver boven de 20,9 USD noteren, of anders kan er een verzwakking van het technische plaatje optreden. Anders kan er een verzwakking van het technische beeld optreden en kan er een correctie komen tot 18,6 en daarna tot 17,69 USD. Ze adviseren momenteel om in het zilver belegd te blijven, maar gaan niet meer investeren aan de huidige niveaus. Zilver zal immers het goud blijven outperformen.

Dat is ook de mening bij ons hier bij Goudhub, en we adviseren beleggers om op regelmatige tijdstippen te blijven accumuleren.

 

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.