Zilver fundamentals nooit sterker!

De hoeveelheid zilver die beschikbaar is om gemijnd te worden gaat sterk omlaag. In 2014 schatte het Silver Institute nog dat mijnbouwbedrijven alleen al 877,5 miljoen ounce goud hadden opgehaald. De totale aanvoer van zilver voor dat jaar bedroeg 1.061,8 miljoen ounce terwijl de fysieke vraag naar zilver 1.066,7 miljoen ounce bedroeg. Hierdoor was er een tekort aan zilver dat opliep tot 4,9 miljoen ounce. De vraag is de afgelopen twee jaar blijven stijgen, maar het aanbod is schaars en zal blijven afnemen.

Keith Neumeyer, een van de belangrijkste CEO’s in de zilvermijnbouw, bevestigde onlangs dat zilver in een deficitsituatie zit. Hij zei immers dat voor elke 10 ounce zilver die er wordt opgehaald, er 1 ounce goud wordt bovengehaald. Zilver is veel zeldzamer dan we de afgelopen 500 jaar hadden kunnen denken.

Bovendien stijgt de consumptie ervan elk jaar, niet alleen omwille van de beleggingsvraag, maar ook door andere toepassingen van zilver. De bovengrondse voorraad van het edelmetaal bedroegen in de jaren 80 ongeveer 5 miljard ounce zilver of 1.000 commerciële staven. Vandaag kunnen we met zekerheid zeggen dat er slechts 1 miljard ounce zilver is.

De afgelopen 30 jaren hebben we met andere woorden 4 miljard ounce zilver verbruikt, en dat is allemaal weg en komt niet meer terug. Je kan het niet meer recyleren. Indien deze trend zich verderzet en de consumptie blijft toenemen, en zelfs indien de productie ongewijzigd blijft, wat onwaarschijnlijk is, dan zal er nog een groot tekort zijn.

De verhouding tussen zilver en goud is nog altijd uit balans, en volgens deze CEO gaan we naar een zilverprijs met drie cijfers.

Beleggers die zowel hun kapitaal willen beveiligen met edelmetaal als willen profiteren van een enorm sterke bullmarket, kunnen geen betere belegging wensen dan zilver.

Kijk rond in onze shop wat we aan zilvermunten en -staven aanbieden!

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999