Goudfeest is gedaan, zegt RBC

De goudprijzen zitten al het volledige jaar 2016 in een sterk opwaartse trend. Maar we naderen nu de piek en het feestje is bijna achter de rug, zegt analist Christopher Louney van RBC. Dat verklaarde hij op het CNBC televisieprogramma ‘Futures Now’.

Volgens deze analist lagen er een aantal ‘angst’ factoren aan de basis van de forse rally van de goudprijzen. We denken dan onder andere aan de Brexit, de vrees voor een nakende renteverhoging in de VS en ongerustheid over de economie. Maar deze factoren lopen nu op hun einde en beleggers houden daar beter rekening mee, zegt RBC.

Sinds het hoogtepunt op 6 juli is de goudprijs met ongeveer 4% gedaald. Dat is eigenlijk de moeite niet om over te spreken. Maar RBC is vrij bearish ingesteld en verwacht dat de goudprijs verder zal dalen. Beleggers bereiden zich daar best op voor.

De bearish kijk van RBC valt samen met de cruciale Fed-meeting die later deze week zal plaatsvinden. De meeste beleggers denken dat de centrale bank de renteverhoging zal uitstellen, maar RBC waarschuwt beleggers ervoor dat het monetaire beleid niet eeuwig soepel zal blijven.

Zij denken dat “geen renteverhoging” al is ingeprijsd in de goudprijs. Er kan volgens RBC nog 10 of 20 dollar bijkomen, maar het is volgens hen uitgesloten dat het hoogtepunt van 1365 dollar dat eerder dit jaar werd aangetikt, opnieuw getest wordt.

RBC verwacht voor de rest van het jaar een gemiddelde goudprijs van 1258 USD per ounce. Dat geeft wel wat downside. RBC geeft zelf toe dat ze vrij geïsoleerd staan met hun visie.

Wat er ook van zij, een dergelijke correctie is weer een uitgelezen moment om verder goud bij te kopen. Zilver zal uiteraard ook dalen, en voor een koopkans zorgen.

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999