Rob McEwen blijft enorm bullish voor goud

Rob McEwen, een van de grootste goudbulls in de industrie die onder andere aan de grondslag lag van Goldcorp, blijft onverminderd positief voor de goudprijs. Hij voorspelde dat de prijs van het gele edelmetaal wel eens 44% zou kunnen stijgen tegen het einde van het jaar nu het vertrouwen in de economie afbrokkelt.

Het edelmetaal zou kunnen handelen in een trading range tussen 1700 en 1900 USD per ounce tegen het einde van 2016. De onzekerheid is aan het toenemen, vooral op het vlak van de valuta’s en staatsschulden, zei McEwen. Volgens hem zullen de ultralage rentevoeten een enorme schokgolf teweegbrengen bij beleggers, die naar goud zullen vluchten als alternatieve activaklasse.

Goud is een valuta die geen tegenpartijrisico draagt, zei McEwen tijdens een interview op een goudconferentie in Colorado Springs. Het is een opslag voor waarde die al duizenden jaren meegaat. En een van de argumenten tégen goud, namelijk dat het geld kost om het te bewaren, is ook al niet meer geldig.

McEwen kletst niet zomaar uit z’n nek. Hij zet persoonlijk fors in op het goud. Als CEO van het gelijknamige goudbedrijf betaalt hij zichzelf 1 dollar per jaar uit en krijgt hij geen bonussen. Hij denkt immers dat de stijging van de waarde van zijn aandelen voldoende zal zijn om hem een mooie winst te geven.

McEwen blijft erg bullish voor het metaal, en dat is niet de eerste keer. Hij lanceerde eerder al koersdoelen van 5000 dollar. Dit keer meent hij dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen hun werk kunnen doen. Hillary zal immers de geldpersen laten draaien. Beleggers luisteren beter naar iemand zoals McEwen, die zijn lot laat afhangen van het goud, dan naar analisten die draaien als de wind.

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]