Perfect moment om in goud te beleggen!

Het beste moment om in goud te beleggen is… nu! Dat zegt Heather Ferguson, beleggingsanaliste bij Hargreaves Lansdown in het VK. In een recent interview heeft ze gezegd dat vandaag een perfect moment is om in goud te beleggen.

Ze gaf er nog commentaar bij en vertelde dat 2016 een jaar van onzekerheid is geweest tot hier toe. Denken we maar aan de Brexit, de Amerikaanse presidentsverkiezingen en ambiguïteit over de timing van een renteverhoging. In een dergelijk klimaat geven beleggers doorgaans de voorkeur aan veiligere beleggingen.

Het rentebeleid in de VS is belangrijk voor de goudprijs, want wanneer de rentevoeten stijgen, verstevigt de dollar normaal gezien. Hierdoor zou de munt een alternatieve veilige haven worden voor beleggers.

Ferguson zei: “Cash of overheidsobligaties zijn doorgaans de geprefereerde opties. Maar in de jongste jaren is de rente op deze beleggingen tot nul teruggevallen. Nu de inflatie (0,5%) hoger ligt dan de basisrente van de Bank of England (0,25%) verliest geld op de bank aan waarde in termen van koopkracht.”

Het grote probleem voor de analiste zijn de rentevoeten op de overheidsobligaties. Centrale banken en overheden over de hele wereld doen er alles aan om de rentevoeten in negatief territorium te houden.

De argumenten voor goud zijn volgens deze analiste ijzersterk: er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid edelmetaal op deze wereld, en hierdoor zijn de centrale banken niet in staat om de goudmarkt te manipuleren, zoals ze dat wel kunnen met obligaties en cash. In het huidige klimaat van kwantitatieve versoepeling en extreem monetair beleid is goud erg populair.

Vroeger bracht goud geen rente op en dat was een nadeel. Vandaag is het zelfs een voordeel omdat andere beleggingen negatieve rentevoeten opleveren. Beleggers bewaren dus hun koopkracht en zijn niet afhankelijk van de goodwill van een tegenpartij.

Heel wat goudmijnen schrappen ook nieuwe projecten, en dat zorgt ervoor dat het aanbod ook zal afnemen.

Zorg dus dat je er de komende jaren bij bent en sla fysiek goud en zilver in!

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999