Zilver: enorme kansen

Zilver wordt vaak beschouwd als het goud voor de kleine man. Het is een minder duur edelmetaal en wordt momenteel verhandeld aan minder dan 17 dollar per ounce. Als je dat afzet tegenover de prijs van het goud, namelijk 1166 dollar per ounce, is dat een forse korting. Zilver wordt vaak stiefmoederlijk behandeld, maar dat is onterecht. We leggen uit waarom.

Ten eerste is zilver zowel een edelmetaal als industrieel metaal. In die hoedanigheid heeft het uitzonderlijke eigenschappen. Terwijl de industriële toepassingen voor goud beperkt zijn, is dat bij zilver niet het geval. Integendeel, want zowat 50% van de totale vraag naar zilver komt van de industrie. We denken dan vooral aan elektronica (auto’s, bouw) nano zilver toepassingen (voedselverpakking, waterzuivering, biomedische toepassingen), medische toepassingen en zonnepanelen.

Bovendien heeft zilver ook echte value eigenschappen. De goud-zilver ratio staat op dit moment op zowat 68. In historisch opzicht is dat bijzonder goedkoop in het voordeel van goud. Beleggers die een valuebelegging willen, kunnen dus goed bediend zijn met zilver.

In de eerste helft van het jaar was er een enorm sterke vraag naar zilver. Individuele beleggers kochten harde activa zoals zilver als een afdekking tegen onzekerheid. De verkoop van zilveren munten in de eerste jaarhelft bedroeg in het totaal maar liefst 26,3 miljoen ounce volgens de US Mint. Dat is een stijging van 20% in vergelijking met het voorgaande jaar.

En als klap op de vuurpijl heb je bij zilver ook een belegging die een gunstige verhouding tussen vraag en aanbod heeft. Er zou volgend jaar immers een tekort van 132 miljoen ounce kunnen optreden.

Kortom, de relatieve waarde van zilver is een stuk beter dan die van goud momenteel. En dat terwijl zilver dezelfde mogelijkheden biedt als goud.

Ontdek op onze shop welke zilveren munten we hebben. Dit zijn schitterende beleggingen, letterlijk en figuurlijk!

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999