Zilver en goud blijven outperformen

Sinds het begin van dit jaar hebben goud en zilver het fors beter gedaan dan andere activaklassen. De goudprijs steeg immers met 24% en zilver ging zelfs 35% hoger. De S&P 500 zette een return neer van 6,77% tot eind augustus 2016.

Op vastrentend vlak staan de rentes lager dan ooit. In de rustige zomermaand augustus had het zilver het een beetje moeilijker dan gewoonlijk. De goudprijs blijft echter stevig overeind en je ziet duidelijk dat beleggers de dips kopen.

Maar als we wat verder kijken dan het begin van het jaar, dan blijft goud duidelijk in een stierenmarkt.

En de negatieve rentevoeten zijn een van de belangrijkste factoren achter deze stevige gang van zaken. Je moet ook weten dat er op dit moment op de wereld 500 miljoen mensen leven in landen met negatieve rentevoeten, wat op dit moment goed is voor maar liefst 25% van het wereldwijde bbp.

Dat heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen op zoek gaan naar een beleggingsvorm die waarde kan opslaan.

Het is al duidelijk geworden dat centrale bankiers stilaan geen middelen meer hebben om het monetaire beleid op een efficiënte manier aan te sturen. De geopolitieke risico’s blijven daarom een onbekende factor, maar zorgen ervoor dat de onderliggende fundamentals sterker zijn dan ooit.

De zilvermarkt profiteert van zijn dubbele positie: enerzijds is het een edelmetaal, en anderzijds heeft het ook een rol te spelen als een industrieel metaal. De aanvoer van zilver zal zowel dit jaar als volgend jaar dalen, en dat ondersteunt uiteraard de prijzen. HSBC verwacht op dit moment een vraag/aanbod tekort van 213 miljoen ounce.

Je begrijpt dat er dus niet zo veel nodig is om de zilvermarkt in vuur en vlam te zetten.

Indien je in fysiek zilver wil beleggen, dan kan je meteen een Monsterbox Philarmonikers kopen.

Het zijn prachtige munten die universeel aanvaard worden en die altijd hun waarde zullen behouden, en zelfs sterk in waarde zullen toenemen.

Ontdek ons aanbod!

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999