Goud op weg om grootste wekelijkse stijging neer te zetten in de afgelopen 2 maanden

goud

Goud blijft op het moment koersen rond de 1.335 dollar per troy ounce maar ligt op koers om haar grootste winst van de week neer te zetten op bijna 2 maanden tijd.

Ook is goud op weg naar een derde kwartaal aan koersstijgingen, de langste rally sinds 2011 toen de goudprijs steeg tot een recordhoogte.

Deze week liet de Fed de rente ongemoeid en ook de Bank of Japan kwam met het nieuws dat de negatieve rente blijft staan waar die staat. De afgelopen maand heeft de Europese Centrale Bank (ECB) zijn eveneens fors verruimende beleid niet gewijzigd.

Pogingen van de 3 top centrale banken om groei te stimuleren en inflatie aan te wakkeren zorgt er voor dat de vraag naar edelmetaal als veilige haven aan blijft. Australia & New Zealand Banking Group:

The inaction by the Fed revived investor appetite for gold. While a cut in the Fed’s outlook for rates and the weaker U.S. dollar no doubt played a part, the continued efforts by Bank of Japan to bolster economic stimulus also helped

Goud kent in ieder geval voldoende fans. Diego Parrilla – het nieuwe hoofd commodities bij Old Mutual Global Investors – gaf afgelopen week aan dat goud in “huidige wereld met monetair beleid zonder grenzen, een lage of negatieve rente en centrale banken die geld blijven bijdrukken, de goudprijs binnen 5 jaar waarschijnlijk tot recordhoogte zal stijgen”

Eric Roseman, oprichter van ENR Asset Management, verwacht dat goud makkelijk haar all-time highs uit 2011 kan doorbreken. Hoewel hij zich niet focust op het edelmetaal in zijn beleggingsstrategie is hij bijzonder optimistisch. Roseman:

I think gold is going to do exceptionally well in this cycle. We definitely like it now

Beleggingen in ETF’s gedekt door goud kenden dit jaar elke maand een uitbreiding, afgezien van april, toen er minder dan 1 procent aan beleggingen uitvloeiden. Na het besluit van de Fed afgelopen week steeg zij weer met zo’n 7 ton tot 2.031 ton.

Platina steeg dezelfde periode met 3,9 procent, palladium met 2,5 procent en zilver steeg deze week 5,3 procent.

Bronnen: Bloomberg, Reuters, Kitco

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]