James Turk waarschuwt!

We zitten in de laatste week van september. Dat betekent niet alleen het einde van de maand, maar ook het einde van het derde kwartaal. De bekende goud- en zilverspecialist James Turk gaf een niet mis te verstane waarschuwing voor beleggers in goud en zilver: zet je schrap voor volatiliteit!

September is tot hiertoe een vrij goede maand geweest voor de edelmetalen. Goud heeft het deze maand in dollar goed gedaan en zowat 2,5% kunnen winnen. Zilver is nog iets sterker geweest met een winst van 4,7%. Beide edelmetalen gaan dus door op hun elan en zetten de uitstekende prestaties van de afgelopen maanden dus verder.

Goud is immers gestegen met 26% dit jaar en zilver met maar liefst 42%. Daar kunnen weinig beleggingen tegenop. Toch is het verrassend dat zowel goud als zilver zo weinig aandacht krijgen in de pers ondanks deze fantastische resultaten, maar dat is nu eenmaal de manier waarop stierenmarkten werken. De bullmarket verlaat het station liefst met zo weinig mogelijk mensen aan boord.

Turk waarschuwt echter voor volatiliteit aan het einde van de week. We kijken immers aan tegen een nieuwe expiratie van opties op het einde van de maand, die begint op de Comex vandaag en eindigt deze donderdag in een over the counter markt. We weten vanuit ervaring dat een expiratie van opties een brutaal koerseffect kan veroorzaken. Verschillende keren werd er een ‘slam down’ gezien op de markt op een vrijdag, om de edelmetaalprijzen onder druk te houden.

Dat zorgt ervoor dat de prijzen deze week waarschijnlijk onder druk zullen komen te staan. De prijsmanipulatie op optieniveau voor zowel goud als zilver is geen fantasie en wordt gebruikt om de koersen te drukken. Deze manipulatie heeft verschillende doeleinden. De belangrijkste is uiteraard om beleggers in goud en zilver te ontmoedigen. De tweede doelstelling is om ervoor te zorgen dat de beleidsmakers hun gezicht niet verliezen. Immers, indien goud en zilver te veel stijgen, neemt ook de ongerustheid op de markten hand over hand toe.

Laat je dus niet foppen, en als je lagere koersen ziet voor goud en zilver, profiteer er dan van!

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]