Zilver bull market nog lang niet over!

Het zilver zit in een ware bull market, en als we kijken naar de performance van zilver in de brede Bloomberg Commodity Index, dan zien we dat er nog heel wat winsten kunnen volgen. Dat blijkt althans uit verschillende data afkomstig van beleggers, traders en de markt zelf.

Puur technisch gezien heeft het zilver de best uitziende grafiek van alle grondstoffen, zegt Andy Pfaff, die werkt als hoofd beleggingsstrategie grondstoffen bij MitonOptimal Group in Kaapstad. Deze strateeg heeft naar eigen zeggen onlangs zijn allocatie aan het metaal verhoogd. Wanneer zilver uitbreekt, dan is er een echte uitbraak en kan niemand dit tegenhouden. Iedereen wil dan aan de ‘juiste kant van de trade’ staan.

Als we kijken naar de performance van de afgelopen twee weken, dan zien we al een winst van 12% op de teller staan. Na een eerste kwartaal waarin zilver het minder goed deed dan goud, is de situatie vervolgens helemaal omgeslagen. Zilver wordt zoals geweten meer gebruikt in industriële toepassingen dan goud, en de sterkere economische cijfers die uit China zijn gekomen de afgelopen weken, zijn daar zeker debet aan.

Een van de belangrijkste oorzaken van de zilverrally heeft te maken met het feit dat grote orders automatisch een short covering in gang heeft gezet, in combinatie met stop losses. De volumes op de Comex in New York zijn op een bepaalde dag meer dan drie keer zo hoog geweest dan over de afgelopen drie maanden. Hierdoor werden ook deze automatische kooporders in gang gezet.

Ook de ETF flows zijn opnieuw positief geworden. Beleggers storten zich de jongste dagen opnieuw op trackers die worden gedekt door zilver. De holdings in deze fondsen zijn 5,6% gestegen dit jaar tot 19.904 metrische ton, volgens gegevens die werden verzameld door Bloomberg. Dat is slechts 2% onder het record dat werd gevestigd in oktober 2014.

Het mag duidelijk zijn: wanneer er hot money op zoek is naar een trade, dan is zilver een van de eerste uitverkorenen.

U als lezer van Goudhub weet dat we echter voor de grote rendementen gaan, en daardoor is de enige goeie manier om rustig aan zilveren munten te kopen zoals de Oostenrijkse Philarmoniker, een prachtige munt die u eveneens kunt kopen in een monsterbox van 500 stuks. Komt dat zien!

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]